058-2963300
René Hake: “Morgen weer een volgende stap zetten”

René Hake: “Morgen weer een volgende stap zetten”

22 februari 2018, 15:32

SC Cambuur mag morgenavond weer aantreden in eigen huis en ontvangt één van de grote verrassingen van dit Jupiler League-seizoen: FC Emmen. Op het wekelijkse persmoment werd alvast vooruitgeblikt.

Voor hoofdtrainer René Hake is het gezien zijn verleden bij de club uit Emmen een bijzonder duel. “Heb daar eind jaren 80 zelf gespeeld en ben er lang jeugdtrainer geweest, dus dat blijft wel speciaal. Het is ook altijd leuk om weer allemaal oude bekenden te zien.”

FC Emmen is de trotse koploper in de derde periode en is daarmee de ploeg in vorm. “De resultaten van de laatste weken en de stand op de ranglijst spreken wat dat betreft voor zich. Ze hebben weinig verliespartijen en hebben de minste tegendoelpunten over het hele seizoen, dat wil zeggen dat ze gewoon heel moeilijk te verslaan zijn.”

SC Cambuur begint morgenavond in ieder geval aan die zware taak zonder Justin Mathieu. De aanvaller is de hele week ziek geweest en nog niet fit genoeg om minuten te maken. “Nee, dat zou onverantwoord zijn. Daarnaast is ten opzichte van vorige week ook Omar El Baad er niet bij. Hij is door zijn enkel gegaan en is naar verwachting een aantal weken uitgeschakeld. Positief is dan weer dat Nigel Robertha, Furdjel Narsingh en Jurjan Mannes weer volop op het veld bezig zijn. De volgende stap is dat ze weer aan gaan sluiten bij de groep en dat moment komt steeds dichterbij.”

Of FC Emmen net zo behoudend gaat spelen als de vorige tegenstanders van SC Cambuur valt nog te bezien, want de Emmenaren beheersen meerdere systemen. “Emmen is van nature een ploeg die iets meer wil voetballen, maar ze zijn ook heel effectief vanuit de omschakeling. In beide gevallen moeten wij naar onszelf kijken. We moeten met name zorgen dat we beter worden aan de bal en daar kunnen we morgen weer een stap in zetten.”

De aftrap van het duel tussen SC Cambuur en FC Emmen is morgenavond om 20.00 uur. Kaarten koop je de hele dag in onze Fanshop of hier in de Online Kaartverkoop.

Foto: www.dijksfotografie.nl