058-2963300
René Hake: “Onze doelstelling is en blijft de Play-Offs halen”

René Hake: “Onze doelstelling is en blijft de Play-Offs halen”

14 maart 2019, 15:58

Dankzij de 0-2 overwinning in Waalwijk heeft SC Cambuur de Play-Offs weer in zicht en kan het vrijdag bij winst zelfs ‘gewoon’ weer op een Play-Off plek staan. Makkelijk zal dat tegen Jong PSV echter niet worden, weet ook hoofdtrainer René Hake.

“Begin december wonnen we daar nog (1-2, red.), maar sindsdien hebben ze bijna niet meer verloren”, vervolgt Hake. “Dat zegt wel iets over de kwaliteit en stabiliteit van Jong PSV. Dat ze enorm talentvol zijn lijkt me ook duidelijk. Aan de andere kant kunnen wij vertrouwen putten uit de overwinning van vrijdag en dat we nu twee keer op rij de nul hebben gehouden.”

SC Cambuur moet het morgenavond in het eigen Cambuur Stadion nog wel stellen zonder een viertal geblesseerde en één geschorste speler. “Emmanuel Mbende is met zijn vijfde gele prent sowieso afwezig en daarnaast zijn Issa Kallon, Tyrone Conraad, Kevin Schindler en Robert van Koesveld nog niet ver genoeg. Die laatste leek weer te kunnen aansluiten bij de groepstraining, maar heeft een kleine terugslag gehad.”

Het ging natuurlijk op het persmoment niet alleen over de aanstaande wedstrijd. Vanochtend werd namelijk bekend dat de wegen de club en hoofdtrainer na dit seizoen gaan scheiden. “Natuurlijk vind ik dat jammer. Je gaat hier naartoe om langer trainer te zijn dan anderhalf seizoen. In de gesprekken hebben we de visie en mogelijkheden voor de toekomst besproken. Als dan blijkt dat je beide niet dezelfde kant op kunt of wilt, kom je in goed overleg tot zo’n besluit.”

Het nieuws van vandaag heeft overigens geen invloed op de motivatie en ambities van de Drentse oefenmeester. “Nee, integendeel. We willen het seizoen hier met z’n allen goed afsluiten. Onze doelstelling is en blijft om de Play-Offs te halen. Vorig jaar is dat tegen ieders verwachting nog gelukt en hopelijk lukt ons dat dit jaar weer.”

De aftrap van het duel tussen SC Cambuur en Jong PSV is vrijdagavond om 20.00 uur. Kaarten koop je de hele dag bij de administratie of hier in de Online Kaartverkoop.

Foto: www.dijksfotografie.nl