058-2963300
René Hake: “Opnieuw als team de strijd aangaan”

René Hake: “Opnieuw als team de strijd aangaan”

21 mei 2019, 14:47

Met een gelijkspel beginnen aan de return in een Play-Off tweeluik. SC Cambuur liet eerder tegen Almere City FC zien dat je daarmee nog alle kans hebt en dus is het gevoel dat er iets mogelijk is “absoluut aanwezig”, zo verklaarde ook René Hake op het persmoment.

De hoofdtrainer van SC Cambuur begon de dag met het nieuws dat de straf voor Emmanuel Mbende wordt gehalveerd, maar dat de verdediger dus wel geschorst blijft voor het duel tegen De Graafschap. “Dat had ik niet anders verwacht”, reageert Hake. “Eigenlijk word je zondag al gestraft door een helft lang met een man minder te moeten spelen en nu weer. Dat klopt niet en voelt allesbehalve rechtvaardig. Maar daar moeten we niet te lang mee bezig zijn, het gaat niet meer veranderen.”

Behoudens de afwezigheid van Emmanuel Mbende is SC Cambuur relatief zonder kleurscheuren uit de strijd gekomen. “Ja, daar lijkt het wel op. We zitten nu 2 dagen na de wedstrijd en dan zijn er altijd wat pijntjes. Zo heeft Robbert Schilder vandaag bijvoorbeeld apart getraind. Maar dat is redelijk normaal in zo’n fase met veel wedstrijden. Of hij Mbende gaat vervangen in de defensie? Dat zou kunnen, maar we hebben genoeg andere opties.”

Afgelopen zondag kolkte het Cambuur Stadion als nooit tevoren en daar heeft ook de oefenmeester van genoten. “Je bent als trainer natuurlijk met de wedstrijd bezig, maar die sfeer krijg je ook zeker wel mee. Het hele stadion maakte lawaai en ging tekeer, dat was echt genieten. En dat niet alleen, het heeft de jongens ook zeker door de wedstrijd gelopen. Prachtig om te zien.”

Behalve een behoorlijke uitgangspositie neemt SC Cambuur ook het geloof en het vertrouwen mee dat er als team alles mogelijk is. “Dat teamgevoel is misschien wel het allerbelangrijkste. We hebben echt gevochten voor elke meter en gestreden als team. Dat is ook onze kracht. Morgen op De Vijverberg gaat het ook een heksenketel worden en dan hebben we dat weer nodig. Zij zullen in het begin gaan stormen en daar moeten we goed mee omgaan. We hebben laten zien dat we dat kunnen en we zijn er klaar voor.”

De aftrap van het duel tussen De Graafschap en SC Cambuur is morgenavond om 20.45 uur. Het duel is live te volgen via de TV (FOX), radio (Omrop Fryslan en Omroep LEO) en ons officiële Twitter-account.

Foto: Soccrates Images