058-2963300
René Hake over duel tegen koploper: “We zullen vol aan de bak moeten”

René Hake over duel tegen koploper: “We zullen vol aan de bak moeten”

25 oktober 2018, 16:16

Met drie verdiende punten in de tas werkten de mannen van René Hake deze week toe naar het op papier zwaarst mogelijke affiche: een uitwedstrijd tegen de koploper. Op het wekelijkse persmoment liet de hoofdtrainer alvast zijn licht schijnen op het treffen met Go Ahead Eagles.

“Of we met Go Ahead Eagles tegenover het beste team van de competitie staan? Op basis van de ranglijst in ieder geval wel”, begint Hake. “Het is een ploeg met veel energie en fysieke kracht, en daarnaast beschikken ze ook nog eens over veel voetballend vermogen. Ze hebben het zelf afgedwongen en staan ook terecht bovenaan.”

Een geduchte tegenstander kortom voor SC Cambuur. Al is het goede nieuws dat de hoofdtrainer wel gewoon over de met een handblessure uitgevallen Kevin van Kippersluis kan beschikken. “Hij heeft niks gebroken en dat was na vrijdag het meest gunstige scenario. Ook Robin Maulun is op de weg terug. Hij heeft afgelopen maandag bij de beloften een uur gespeeld, dus dat gaat de goede kant op.”

Inmiddels zijn we tien wedstrijden onderweg en dat is altijd een mooi moment om de tussenbalans op te maken. Hoe kijkt Hake terug op de start van zijn team? “We staan waar we horen te staan. We zijn vooral nog te wisselvallig als het gaat om voetbal en mentaliteit. Daarin zullen we stabieler moeten worden en zorgen dat we niet meer door de ondergrens gaan. Daar werken we hard aan, maar dat heeft natuurlijk ook tijd nodig.”

Ondanks dat SC Cambuur geen favoriet is morgenavond, ziet de oefenmeester wel degelijk kansen. “Uiteraard, die heb je altijd. Ze spelen thuis en kunnen periodekampioen worden, dus ze zullen ongetwijfeld gaan stormen in het begin. Daar moeten we klaar voor zijn en het is voor ons zaak om de juiste keuzes te maken en lef te tonen, zodat we onder die druk uit kunnen voetballen. Maar dat we vol aan de bak zullen moeten is duidelijk.”

De aftrap van het duel tussen Go Ahead Eagles en SC Cambuur is morgenavond om 20.00 uur. Vanuit het uitvak zullen 325 supporters onze ploeg steunen.

Foto: www.dijksfotografie.nl