058-2963300
René Hake: “Scherp blijven en hameren op een goede partij”

René Hake: “Scherp blijven en hameren op een goede partij”

4 mei 2018, 14:17

SC Cambuur verschafte zich dinsdagavond een prima uitgangspositie voor het behalen van de tweede ronde van de Play-Offs door FC Dordrecht met 1-4 te verslaan. Morgenavond staat in eigen huis de return op het programma en met trainer René Hake blikken we alvast vooruit op dit duel.

Maar liefst 28 spelers stonden vrijdagochtend op het veld om de laatste training in de aanloop naar treffen nummer twee met De Schapenkoppen af te werken en dat stemt de oefenmeester tot tevredenheid. “Dat is inderdaad erg fijn, zeker nu we in de beslissende en cruciale fase van het seizoen zijn aanbelandt. In principe is onze ziekenboeg nu leeg en is iedereen inzetbaar voor het duel van morgenavond.”

Of Hake ook vasthoudt aan dezelfde elf aan de aftrap als afgelopen dinsdag is nog even de vraag. “Met het oog op belastbaarheid en de vele wedstrijden in een korte periode, gaan we goed kijken welke jongens we laten spelen en hoeveel minuten we ze laten maken. Dit hoeft overigens niet te betekenen dat spelers die afgelopen dinsdag in actie kwamen, morgen helemaal niet spelen.”

Met een 4-1 voorsprong op zak waakt Hake voor gemakzucht. “Het gevaar hiervan ligt in dit soort duels altijd op de loer (denkend aan de Champions League treffen tussen FC Barcelona en AS Roma, waarbij de Spanjaarden een 4-1 voorsprong verspeelden in het tweede duel). Als staf waken we hiervoor door constant te hameren op scherpte en een goede uitvoering van onze taken.”

Desalniettemin is het vertrouwen in een goede afloop bij de trainer aanwezig. “We zijn negentig minuten verwijderd van plaatsing voor de tweede ronde en dit mag eigenlijk niet meer fout gaan. Daarnaast zijn we ook verplicht aan ons eigen publiek om een goede partij op de mat te leggen.”

SC Cambuur tegen FC Dordrecht wordt morgenavond om 20.45 uur afgetrapt en voor alle tribunes zijn momenteel nog kaarten verkrijgbaar. Kom gezellig langs in onze Fanshop aan het Cambuurplein of verzeker jezelf van een stoel door één uit te zoeken in de Online Kaartverkoop.

Foto: www.dijksfotografie.nl