058-2963300
René Hake: “Thuis spelen geeft altijd iets extra’s”

René Hake: “Thuis spelen geeft altijd iets extra’s”

1 november 2018, 16:25

De wedstrijden volgen zich momenteel in hoog tempo op voor SC Cambuur. Afgelopen vrijdag moest de spelersbus naar Deventer, dinsdag werd ten koste van Koninklijke HFC de Achtste Finale van de KNVB-Beker bereikt en morgen komt Jong Ajax op bezoek in Leeuwarden. Met René Hake bespreken we de week en blikken we vooruit op het duel van morgen.

Het wekelijkse persmoment werd afgetrapt met een korte terugblik op de bekerwedstrijd van afgelopen dinsdag. Hake: “Als je kijkt naar de andere wedstrijden had het ook anders gekund, dus laten we in ieder geval blij zijn dat we weer in de koker zitten en hopen op een mooie loting. Maar we hebben de wedstrijd zeker nabesproken, er zijn genoeg verbeterpunten.”

Wat vanochtend opviel bij de groepstraining is dat Matthew Steenvoorden weer terug is van weggeweest. De hoofdtrainer daarover. “Zoals iedereen weet was Matthew disciplinair geschorst en zat hij niet bij de selectie tegen Koninklijke HFC. Hierna hebben we een goed gesprek gehad met ook de directie er bij. Hij heeft zijn straf gehad en nu is het klaar.”

Op bezoek morgenavond in het Cambuur Stadion komt Jong Ajax en dat is op basis van de onderlinge resultaten in het recente verleden geen sinecure. “Dat is het zeker niet. Ze hebben dit seizoen al 30 spelers gebruikt, dus met wie ze precies komen is nog even afwachten. Maar de manier van spelen is bij Ajax nooit een verrassing. Ze zijn stuk voor stuk goed aan de bal en beschikken over veel kwaliteit. We moeten ze dus vooral niet laten voetballen.”

Toch kijkt Hake vooral naar zijn eigen ploeg en kijkt hij zoals altijd naar het spelen in eigen stadion. “Thuis spelen geeft altijd iets extra’s. We willen voor onze eigen supporters wat laten zien en wat dat betreft hebben we ze dit seizoen nog niet enorm verwend. Hopelijk lukt ons dat morgen wel, dat is zeker de intentie.”

De aftrap van het duel tussen SC Cambuur en Jong Ajax is morgenavond om 20.00 uur. Kaarten koop je bij het stadion (administratie of vanaf 18.30 uur kassaplein) of hier in de Online Kaartverkoop.

Foto: www.dijksfotografie.nl