058-2963300
René Hake: “Met zijn Twaalven voor de overwinning gaan”

René Hake: “Met zijn Twaalven voor de overwinning gaan”

15 maart 2018, 16:38

Drie wedstrijden in acht dagen. SC Cambuur kan er maar beter aan gaan wennen, want er komen dit seizoen nog twee dubbele programma’s aan. Voor nu wacht morgen eerst de thuiswedstrijd tegen de koploper: N.E.C. Nijmegen.

Het verschil in ambiance tussen de wedstrijd van afgelopen maandag bij Jong PSV en die van morgen in een kolkend Cambuur Stadion zal groot zijn, weet ook hoofdtrainer René Hake. “Ja, dat zal zo’n 7500 supporters schelen schat ik in. Dat is natuurlijk totaal niet te vergelijken en dit is vele malen mooier. Uiteindelijk speel je voor de supporters en daar willen we morgen een goede wedstrijd voor op de mat leggen.”
   
SC Cambuur zal het morgenavond wederom moeten stellen zonder Matthew Steenvoorden. De centrale verdediger liep tegen Jong PSV tegen zijn elfde gele prent van het seizoen aan en is daardoor geschorst. Hake: “Net als in het duel tegen Almere City zal Martijn van der Laan hem gaan vervangen. Voor de rest gaan we zoals het nu staat niet al te veel veranderen.”

Met N.E.C. komt niet alleen de koploper op bezoek in Leeuwarden, met drie overwinningen op rij is het ook nog eens de ploeg in vorm. “Voorafgaand aan het seizoen waren ze al de gedoodverfde kampioen en tot nu toe maken ze dat waar. Ze hebben een aantal mindere weken gehad, maar zijn nu weer behoorlijk op dreef en staan niet voor niks bovenaan. Ze zijn sterk als team, maar hebben ook individueel heel veel kwaliteit.”

“Voor ons dus een hele mooie uitdaging”, vervolgt de oefenmeester. “We zullen aan de bak moeten en zorgen dat we de supporters met ons spel achter ons krijgen. Over steun hebben we hier nooit te klagen en ik hoop dat we er morgen echt een heksenketel van kunnen maken en met zijn Twaalven voor de overwinning gaan strijden.”

Het duel tussen SC Cambuur en N.E.C. Nijmegen wordt morgenavond om 20.00 uur afgetrapt. Voor alle tribunes zijn op dit moment nog kaarten verkrijgbaar. Je koopt ze hier in de Online Kaartverkoop of kom gezellig langs in onze Fanshop.

Foto: www.dijksfotografie.nl