058-2963300
René Hake: “Veel wisselingen zou een verkeerd signaal zijn”

René Hake: “Veel wisselingen zou een verkeerd signaal zijn”

29 oktober 2018, 15:16

Het mooie aan voetbal is dat je na een nederlaag altijd weer een kans krijgt om je te revancheren. Voor René Hake en zijn mannen komt deze mogelijkheid al snel; want morgenavond is in de 2e ronde van de KNVB-Beker Koninklijke HFC de tegenstander.

Niet alleen de nederlaag van afgelopen vrijdag tegen koploper Go Ahead Eagles was zuur, ook het geblesseerd uitvallen van de sterk spelende Daan Boerlage was een domper. Hake: “Het is even afwachten hoe ernstig het precies is. Hij loopt op krukken en wordt deze dagen verder onderzocht. Maar het moge duidelijk zijn dat hij een poosje niet inzetbaar zal zijn. Heel zuur.”

Behoudens Boerlage is iedereen ongeschonden uit de strijd gekomen, al ontbrak Matthew Steenvoorden vandaag wel op de training. “We hebben Matthew disciplinair moeten schorsen. Hij heeft bepaalde afspraken geschonden en daar horen maatregelen bij. Morgen zal hij sowieso niet bij de selectie zitten en daarna gaan we verder kijken.”

Dan over de wedstrijd van morgenavond tegen Koninklijke HFC. Geen makkelijke opponent, weet Hake. “Ze doen het met een vijfde plek prima in de Tweede Divisie en zijn moeilijk te bespelen. Ze scoren zelf niet overdreven veel, maar hebben wel de minste tegendoelpunten van de hele competitie. Dat zegt wel wat.”

De hoofdtrainer is niet voornemens om veel te wisselen in zijn basiself. Daarvoor zijn de belangen van het bekertoernooi te groot. “Voor een club als SC Cambuur is de KNVB-Beker gewoon een heel belangrijk toernooi. Veel wissels aanbrengen zou daarom ook een verkeerd signaal zijn vanuit ons als staf. We gaan alleen noodzakelijke wijzigingen doorvoeren. Of we aan onze stand verplicht zijn om te winnen? Ja, dat lijkt me wel. We moeten gewoon zorgen dat we een ronde verder komen.”

De aftrap van het bekerduel tussen SC Cambuur en Koninklijke HFC is morgenavond om 19.45 uur. Voor het duel zijn nog volop kaarten verkrijgbaar. Deze koop je de hele dag bij de administratie, vanaf 18.15 uur op het kassaplein of hier in de Online Kaartverkoop.

Foto: www.dijksfotografie.nl