058-2963300
René Hake: “Met vertrouwen naar RKC, maar zeker geen onderschatting”

René Hake: “Met vertrouwen naar RKC, maar zeker geen onderschatting”

6 september 2018, 17:36

Het is lang geleden dat SC Cambuur echt goed uit de startblokken is gekomen, maar met zeven uit drie is dat dit jaar wel degelijk het geval. Dat er veel lachende gezichten te zien waren vanochtend op de afsluitende training voor het duel tegen RKC was dan ook geen toeval.

Toch laat hoofdtrainer René Hake zich niet verleiden tot gepeperde uitspraken over het duel van morgen en dat heeft niet in de laatste plaats te maken met de kracht van tegenstander RKC. Hake: “Dat is echt een niet te onderschatten ploeg. Ze hebben twee van de drie wedstrijden gewonnen en in het verloren duel tegen Sparta hadden ze absoluut recht op meer. Met name in de as en voorin hebben ze gewoon heel veel kwaliteit.”

Het goede nieuws aan Leeuwarder zijde is dat de ziekenboeg langzaam, maar heel zeker, aan het leegstromen is. “We kunnen morgen niet beschikken over Matthew Steenvoorden (gekneusde voet), Andrejs Ciganiks (interlands) en Daan Boerlage. Al heeft die laatste wel weer minuten gemaakt bij de beloften, dus dat gaat de goede kant op. Daartegenover staat dat Nigel Robertha en Omar El Baad wel weer alles hebben meegetraind en dus inzetbaar zijn.”

Het duel van morgenavond staat ook in het teken van het afscheid van clubheld Martijn Barto. Zeer terecht, vindt ook de Drentse oefenmeester. “Dat komt hem zeker toe, hij heeft hier zeven jaar gespeeld en is heel belangrijk geweest. Dat doet de club goed. Of het voor ons daardoor een andere wedstrijd wordt? Nee, dat moet je los van elkaar zien. Wij moeten alleen met de wedstrijd bezig zijn en zorgen dat we er alles aan doen om te winnen. Dan kunnen we na afloop hopelijk aansluiten bij de festiviteiten.”

In de afgelopen wedstrijden heeft SC Cambuur laten zien over veel veerkracht en mentale kracht te beschikken en dat stemt ook de hoofdtrainer tevreden. “Ja, dat is absoluut een goed teken. Maar ook de doelpunten kwamen op een goede, voetballende manier tot stand. Dat geeft zeker vertrouwen. Dat moeten we morgen ook halen uit de vele aanwezige supporters die er zullen zijn om afscheid te nemen van Martijn, maar ook om de ploeg te steunen.”

De aftrap van het competitietreffen tussen SC Cambuur en RKC Waalwijk is morgenavond om 20.00 uur. Voor het duel zijn nog volop kaarten verkrijgbaar in de Fanshop en hier in de online kaartverkoop: www.cambuurkaarten.nl.

Foto: www.dijksfotografie.nl