058-2963300
René Hake: “Met vertrouwen naar het zuiden”

René Hake: “Met vertrouwen naar het zuiden”

22 maart 2018, 17:15

Ruim 300 kilometer ligt er hemelsbreed tussen Leeuwarden en Sittard en dus wacht de eerste selectie een lange busreis. Al zal de terugweg een stuk korter voelen met drie punten op zak en dat is precies waar René Hake en zijn mannen voor gaan.

De uitwedstrijd bij Fortuna is de verste van het seizoen voor SC Cambuur en de vraag is dan ook gerechtvaardigd hoeveel invloed dit zal hebben. Hake: “Het is in ieder geval een flink stukje karren, maar meer ook niet. Wel gaan we de heenreis in twee delen doen, met een lunch en wandeling in het midden. Daar voelen de jongens zich prettig bij en zo proberen we ons zo goed mogelijk voor te bereiden.”

Met de geblesseerde jongens gaat het langzaam maar zeker de goede kant op. Het is echter nog te vroeg voor aansluiting bij de wedstrijdselectie. “Jurjan Mannes heeft wel weer de hele week meegetraind, maar hij gaat eerst minuten maken bij de beloften. Omar El Baad, Furdjel Narsingh, Karim Rossi en Nigel Robertha hebben weer een stapje gezet, maar zijn er nog niet. Nigel is ook een paar dagen ziek geweest, dus daar hebben we bewust rustig aan mee gedaan.”

Op bezoek gaan bij de nummer drie van de ranglijst is altijd een zware opgave, maar ook de omstandigheden zijn niet in het voordeel van de bezoekers. “Dan doel je waarschijnlijk op het matige veld? Ja, dat is op basis van de beelden inderdaad niet best. Daar zullen we rekening mee moeten houden. Dat geldt voor onze manier van spelen, maar misschien ook wel bij de keuze van de basiself.”

Desalniettemin reizen René Hake en zijn mannen met een goed gevoel af naar het zuiden en dat heeft niet in de laatste plaats te maken met de resultaten van de laatste wedstrijden. “Dat geeft ons zeker vertrouwen. Niet alleen de resultaten overigens, ook voetballend gezien gaat het steeds beter. Al hebben we niet heel veel aan een gelijkspel elke keer, we zullen wedstrijden moeten winnen. Daar gaan we morgenavond ook zeker voor.”

De aftrap van het duel tussen Fortuna Sittard en SC Cambuur is morgenavond om 20.00 uur. Via onze social media word je op de hoogte gehouden van alles rondom deze matchday.

Foto: www.dijksfotografie.nl