058-2963300
René Hake: “We gaan alles uit de kast halen”

René Hake: “We gaan alles uit de kast halen”

18 december 2018, 16:02

Het gebak stond op tafel vanochtend bij het wekelijkse moment met het journaille in de perskamer van het Cambuur Stadion. Dat was niet om alvast een voorschot te nemen op morgen, maar vanwege de verjaardag van René Hake. De hoofdtrainer is vandaag 47 jaar geworden.

Doorbekeren naar de kwartfinale zou dan ook een prachtig cadeau zijn voor de oefenmeester. “Ja, dat is natuurlijk zeer welkom”, reageert Hake. “Het bekertoernooi is gewoon hartstikke belangrijk voor onze club. Als je kijkt naar de bekersuccessen in de afgelopen seizoenen dan hoef ik dat denk ik niemand uit te leggen.”

Tussen SC Cambuur en de kwartfinale staat echter nog wel Eredivisionist Fortuna Sittard. Dat de Limburgers niet makkelijk te verslaan zijn weten ze ondertussen ook in Rotterdam. Afgelopen zondag won Fortuna namelijk met 0-2 in De Kuip. “We wisten al dat het een zware dobber zou worden, maar dat hebben ze nog maar eens onderstreept. Daar winnen is natuurlijk hartstikke knap. Wat het zegt over de wedstrijd van morgen?  Dat we tegen een zeer sterke tegenstander spelen, maar meer ook niet.”

Voor SC Cambuur staan er deze week liefst twee uitwedstrijden op het programma en twee keer gaat daar een verre busreis naar Limburg aan vooraf. “Ja, we zitten lang genoeg in de bus deze week. Natuurlijk is dat niet ideaal, maar daar hebben we geen invloed op en moeten we ook niet over zeuren. Als speler en als trainer wil je juist zoveel mogelijk wedstrijden spelen, dat is alleen maar mooi.”

Ten opzichte van afgelopen vrijdag zal Hake noodgedwongen in ieder geval één wissel moeten doorvoeren. “Nigel (Robertha red.) is ziek en morgen nog niet inzetbaar. Karim (Rossi red.) zou inderdaad zijn logische vervanger zijn. Hoe ik onze kansen inschat? Wij zijn duidelijk niet de favoriet, maar er liggen altijd kansen. Het is een fantastische kans om ons te laten en die moeten we grijpen. We gaan alles uit de kast halen.”

De aftrap van het bekerduel tussen Fortuna Sittard en SC Cambuur is morgenavond om 19.45 uur. Het duel is live te volgen via FOX Sports (TV), Omrop Fryslan (Radio), Omroep Leo (Radio) en ons eigen Twitter-account.

Foto: www.dijksfotografie.nl