058-2963300
René Hake: “We gaan met een goed gevoel de Play-Offs in”

René Hake: “We gaan met een goed gevoel de Play-Offs in”

9 mei 2019, 15:20

Morgen is het zover. Dan begint SC Cambuur aan de Keuken Kampioen Play-Offs waar het gaat strijden om een felbegeerd ticket voor de Eredivisie. In de 1e ronde zijn de mannen van René Hake gekoppeld aan Almere City FC en daarin speelt het morgenavond eerst thuis.

‘Of dat een voordeel is?’, wil de aanwezige pers weten van hoofdtrainer trainer René Hake. “Als je kijkt naar de afgelopen wedstrijden in de Champions League maakt het vrijwel geen verschil. En zo sta ik er eigenlijk ook in. Het maakt mij niet heel veel uit en vind het prima dat we eerst thuis spelen.”

In die eerste thuiswedstrijd heeft de oefenmeester nog wel een aantal zorgen als het gaat om de inzetbaarheid van een tweetal spelers. “Dan heb ik het over Xavier Mous en Matthew Steenvoorden. Mous heeft vandaag weer deels met de groepstraining meegedaan, het is afwachten of daar een reactie op komt. Waarschijnlijk kunnen we daar pas morgen definitief een beslissing over nemen. Voor Matthew geldt min of meer hetzelfde. Morgen weten we meer.”

Dan door naar de tegenstander. Almere City ging er afgelopen weekend met grote cijfers af tegen Jong Ajax, maar was wel de trotse winnaar van de 4e periode. “Dat zegt in ieder geval dat ze in goede vorm steken. Die laatste wedstrijd zegt me niet zo veel, ze speelden toen ook een groot gedeelte met een man minder. In de competitie hebben we 2 keer van ze verloren, dus het wordt zonder meer een lastige wedstrijd. Het ligt heel dicht bij elkaar.”

Het is nog te vroeg om te spreken van Play-Off koorts in Leeuwarden, maar dat het leeft en er hoop is op een terugkeer naar de Eredivisie is zeker. “Voorafgaand aan het seizoen hebben we de ambitie uitgesproken om de Play-Offs te halen en dat is gelukt. Maar nu we er staan doen we niet alleen mee om er bij te zijn. We gaan op basis van de laatste weken met een goed gevoel de Play-Offs in en willen meer.”

De aftrap van het duel tussen SC Cambuur en Almere City FC is morgenavond om 20.45 uur. Kaarten koop je de hele dag bij de administratie of hier in de Online Kaartverkoop. Voor seizoenkaarthouders geldt er een speciaal tarief van € 7,50.

Foto: Soccrates Images