058-2963300
René Hake: “We moeten er morgen gewoon staan”

René Hake: “We moeten er morgen gewoon staan”

14 februari 2019, 17:38

Het is ouderwets spannend in de Keuken Kampioen Divisie en het is wederom dringen geblazen voor de plekken die recht geven op deelname aan de Play-Offs. In dat kader kan SC Cambuur morgenavond goede zaken doen, als het op bezoek gaat bij Roda JC.

Het wekelijkse persmoment werd geopend met een vraag over de opstelling. Kiest hoofdtrainer René Hake voor dezelfde basiself? Hake: “Nee, los van of we dat zouden willen, is het helaas niet mogelijk. Nigel Robertha is namelijk geblesseerd en dus afwezig. Datzelfde geldt voor Kevin van Kippersluis, Issa Kallon en Robert van Koesveld. Dat maakt de keuze voor ons als staf dus al een stuk beperkter.”

Dat het spannend is in de subtop en middenmoot van de competitie, is ook de oefenmeester niet ontgaan. “Het is een gekke competitie en het lijkt soms of iedereen van elkaar kan winnen. Het gaat er daarom om dat we stabieler worden en als het even kan een serie neerzetten. Win je een paar keer op rij, dan schiet je ook omhoog. Maar andersom geldt dat natuurlijk ook. Het is wat dat betreft zeker boeiend.”

Voor SC Cambuur staat er morgen een lange busreis op het programma van ruim 300 kilometer. De hoofdtrainer daarover: “Ja, het is best een stukje rijden. Maar dat weten we. We gaan op tijd weg , stoppen onderweg om de benen te strekken en gaan een sportmaaltijd nuttigen in de buurt van het stadion. En dan moeten we niet zeuren en er om 20.00 uur gewoon staan.”

De aftrap van het duel tussen Roda JC en SC Cambuur is morgen om 20.00 uur. Het duel is live te volgen via Omrop Fryslan, Omroep Leo en ons eigen Twitter-account.

Foto: www.dijksfotografie.nl