058-2963300
René Hake: “We moeten het samen met de supporters doen”

René Hake: “We moeten het samen met de supporters doen”

21 april 2019, 14:07

Het is de week van de waarheid voor SC Cambuur. Na het gelijkspel in Eindhoven staan er nu twee thuisduels op het programma en daarin zullen er punten moeten worden gepakt. De eerste is morgenmiddag in het Cambuur Stadion tegen FC Den Bosch.

Veel tijd om te herstellen krijgt SC Cambuur niet en dat brengt hier en daar wat pijntjes met zich mee. Hoofdtrainer René Hake over de stand van zaken in de ziekenboeg: “Ja, dat is normaal met 2 wedstrijden in 4 dagen. Zeker op de 2e dag na een wedstrijd voelen de jongens dat, maar dat is niet iets om je echt zorgen over te maken. Robbert Schilder en Issa Kallon zijn wel twijfelgevallen, daar gaan we morgen definitief over beslissen.”

Als je na een 2-0 achterstand in de slotfase terugkomt tot 2-2 voelt dat bijna als winnen, maar toch levert dat natuurlijk maar 1 punt op. “Of we nu dus morgen moeten winnen? Dat lijkt me wel, maar dat moest vrijdag ook. We zijn aan het aftellen naar het einde en dan worden de wedstrijden en de punten steeds schaarser en dus belangrijker. Morgen hebben we een mooie gelegenheid om echt een goede stap richting de Play-Offs  te zetten.”

Dat moet dan op Paasmaandag gebeuren tegen de ploeg die in de winter nog de trotste koploper was van de Keuken Kampioen Divisie: FC Den Bosch. Wat verwacht de hoofdtrainer qua spelbeeld? Hake: “Den Bosch is een ploeg die de rijen graag gesloten houdt om dan toe te slaan in de omschakeling. Ik verwacht dan ook dat we veel de bal zullen hebben en tegenover een zeer gegroepeerde tegenstander zullen staan. Voor ons wil dat dus zeggen dat we heel geduldig en optimaal geconcentreerd moeten zijn.”

Een groot voordeel voor SC Cambuur is natuurlijk dat de wedstrijd in Leeuwarden wordt gespeeld en de spelers en staf dus kunnen rekenen op de steun van de Twaalfde Man. “Dat voelt zeker zo. Ik hoop dat alle supporters ondanks de paasverplichtingen naar het stadion komen en beseffen wat er op het spel staat. We moeten het samen met de supporters doen, dat kan hier echt het verschil maken.”

De aftrap van het duel tussen SC Cambuur en FC Den Bosch is morgenmiddag om 14.30 uur. Kaarten koop je in de vrije verkoop vanaf 13.00 uur op het kassaplein of hier online.

Graag tot morgen!

Foto: www.dijksfotografie.nl