058-2963300
René Hake: “We moeten bij de les blijven”

René Hake: “We moeten bij de les blijven”

13 september 2018, 17:47

Morgenavond staat alweer de 5e speelronde van de nieuwe Keuken Kampioen Divisie op het programma. Voor SC Cambuur wacht er de ontmoeting met de huidige koploper van de eerste periode: Telstar. We spraken hoofdtrainer René Hake om alvast vooruit te blikken op dit duel.

Uiteraard overheerst de tevredenheid bij de oefenmeester over het met 2-0 gewonnen duel tegen RKC, maar toch ziet Hake nog volop ruimte voor verbetering. “Dat zit hem met name in de uitvoering en in de momenten waarop we RKC de kans gaven om terug te komen in de wedstrijd. We weten uit eigen ervaring dat een wedstrijd bij een 2-0 stand nog niet is gespeeld. Dus moet je ook dan 100% je taak blijven uitvoeren. Daar kunnen we nog stappen in maken.”

Ten opzichte van vorige week kan Hake weer beschikken over Andrejs Ciganiks. De aanvallende middenvelder kwam eerder terug van zijn interlands met Jong Letland. “In de eerste wedstrijd liep hij door een gele kaart een schorsing op, dus kon hij begin deze week alweer aansluiten. Eigenlijk is Matthew (Steenvoorden) de enige die morgen helemaal niet beschikbaar is. Hij heeft een kleine tegenvaller gehad en kan nog niet meetrainen met de groep.”

Met Telstar komt morgenavond een ploeg in vorm op bezoek in het Cambuur Stadion. De Witte Leeuwen wonnen namelijk de laatste twee wedstrijden en staan bovenaan in de eerste periode. “Dat geeft in ieder geval aan dat ze steeds meer op elkaar ingespeeld raken en dat ze een zeer geduchte tegenstander zijn. Achterin en op het middenveld hebben ze het behoorlijk in tact weten te houden en de nieuwe jongens voorin hebben ook laten zien dat ze wat kunnen. We zullen ze zeker niet onderschatten.”

Ook van SC Cambuur kan gezegd worden dat de vorm goed is. De manschappen van Hake staan zowel op de ranglijst als in de periode op een gedeelde tweede stek. “Ja, natuurlijk is dat goed voor de sfeer. Er wordt veel gelachen en het vertrouwen krijgt altijd een boost van overwinningen. Daardoor zie je ook dat de spelers met meer lef gaan voetballen. Maar we houden elkaar ook zeker scherp en moeten juist nu bij de les blijven.”

Morgenavond om 20.00 uur stipt wordt SC Cambuur – Telstar afgetrapt. Kaarten zijn de hele dag verkrijgbaar in de Fanshop en hier in de Online Kaartverkoop.

Foto: Erwin Otten/Soccrates