058-2963300
René Hake: “We mogen aan de bak”

René Hake: “We mogen aan de bak”

11 januari 2019, 16:47

We gaan weer beginnen! De winterstop zit er op en komend weekend gaat de bal weer rollen in de Keuken Kampioen Divisie. Voor SC Cambuur staat er meteen een mooi, maar zwaar duel op het programma: thuis tegen Sparta Rotterdam.

Zoals altijd schoof René Hake zo rond het middaguur weer aan bij de aanwezige pers om vooruit te blikken op de komende wedstrijd. Ook werd nog even teruggeblikt op het afgelopen trainingskamp in Spanje. Hake: “Het is wat een cliché, maar we hebben echt goede dagen gehad. We hebben prima kunnen werken onder ideale omstandigheden. Meerdere keren hebben we scherp en pittig getraind en op het eind ook nog een nuttige oefenwedstrijd in de benen. Daar zal het niet aan liggen.”

In de eerste dagen van de transferperiode mocht de oefenmeester ook een nieuw gezicht verwelkomen. Middenvelder Kevin Jansen kwam over van N.E.C. en kan zondag spelen, weet Hake. “Hij is topfit en speelgerechtigd en dus inzetbaar. Of hij meteen gaat spelen? We halen hem natuurlijk niet voor niks, maar de opstelling gaan we morgen pas definitief bepalen.”

Welke elf mannen er aan de aftrap zullen verschijnen is dus nog even afwachten, al zal de hoofdtrainer noodgedwongen wel op zijn minst één wissel moeten doorvoeren. “Karim Rossi is ziek en zeer waarschijnlijk niet van de partij zondag. Datzelfde geldt voor Justin Mathieu en daarnaast zijn Jordy van Deelen en Mathias Schils herstellende van blessures. Daartegenover staat dat Andrejs Ciganiks weer helemaal terug is.”

Met Sparta Rotterdam treft SC Cambuur één van de zwaarste tegenstanders uit de Keuken Kampioen Divisie. Dat bleek ook in jongste ontmoeting op het Kasteel in Rotterdam. “Dat was absoluut één van onze mindere wedstrijden. Al lag dat niet alleen aan de kwaliteit van Sparta, maar ook aan ons eigen spel. In de voorbereiding hebben we tegen ze laten zien dat we het wel degelijk kunnen. Maar het zal hoe dan ook een zware wedstrijd worden, ik verwacht dat Sparta tot het laatst mee gaat doen om de titel. We mogen aan de bak.”

De aftrap van het duel tussen SC Cambuur en Sparta Rotterdam is zondagmiddag om 14.30 uur. Kaarten scoor je hier in de VRIJE VERKOOP: www.cambuurkaarten.nl.

Foto: www.dijksfotografie.nl