058-2963300
René Hake: “We willen met een goed gevoel de winterstop in”

René Hake: “We willen met een goed gevoel de winterstop in”

21 december 2018, 15:25

Voor SC Cambuur staat zondag de derde wedstrijd in iets meer dan een week op het programma. Na een lange busreis wacht dan directe concurrent MVV in De Geusselt. Met René Hake keken we vanochtend vooruit op de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar.

“We doen de aanloop naar de wedstrijd iets anders dan gepland”, begint Hake. “We zouden eerst zaterdag al weg en dan overnachten in de buurt van Maastricht, maar we gaan nu gewoon zondagochtend vroeg weg. Dat heeft inderdaad alles te maken met afgelopen woensdag.”

De hoofdtrainer legt uit: “We doen hier op de club alles om de perfecte randvoorwaarden te creëren en dat is echt niet vanzelfsprekend in de Eerste Divisie. Dan kan het niet zo zijn dat we ons zo presenteren in zo’n belangrijke wedstrijd. De spelers mogen eerst wel eens laten zien dat ze dat waard zijn.”

Voor wat betreft de ziekenboeg zijn er geen wijzigingen, al kampen een aantal spelers wel met lichte pijntjes. “Dat is normaal aan het einde van een seizoenshelft en met een extra wedstrijd in de benen. We gaan morgen kijken hoe iedereen er voor staat. Voor de rest is Nigel (Robertha red.) nog ziek en zit Adrejs in Letland. Hij is daar met de fysiotherapeut van het nationale elftal verder aan het werken aan zijn herstel.”

De wedstrijd van is zondag is niet alleen de laatste voor de winterstop, het is ook nog eens een duel tegen een directe concurrent. “Zonder meer. Bij winst ga je over ze heen op de ranglijst en sta je met wat geluk weer in het linker rijtje. Sowieso willen we met een goed gevoel de winterstop in en dat kan alleen met een overwinning. We weten dus wat ons te doen staat.”

De aftrap van het duel tussen MVV Maastricht – SC Cambuur is zondagmiddag om 14.30 uur.

Foto: Soccrates Images