058-2963300
René Hake: “We zullen met lef en bravoure moeten spelen”

René Hake: “We zullen met lef en bravoure moeten spelen”

16 november 2018, 16:37

Tot dusver stapte SC Cambuur dit seizoen in zes van de zeven thuiswedstrijden als winnaar van het veld en de grote vraag is of dit morgenavond zeven uit acht gaat worden. Dan moet het wel afrekenen met een ploeg in vorm: FC Volendam.

Het wekelijkse persmoment werd afgetrapt met een vraag aan de hoofdtrainer over de stand van zaken in de ziekenboeg. Hake: “Jordy van Deelen en Daan Boerlage zijn al een tijdje uitgeschakeld, dat is bekend. Daar is nu ook Emmanuel Mbende bijgekomen. Hij heeft in de wedstrijd tegen Almere City een enkelblessure opgelopen en heeft de hele week apart getraind. De wedstrijd van morgen komt voor hem te vroeg.”

Daarnaast moet SC Cambuur het morgenavond ook stellen zonder Andrejs Ciganiks, die op pad is met het nationale team van Letland. “Andrejs heeft gisteravond een helft gespeeld met Letland en is ook de komende dagen nog afwezig. Daar staat dan overigens wel weer tegenover dat Justin Mathieu terugkeert van een schorsing. Maar dat we met een andere opstelling aan de aftrap zullen verschijnen is duidelijk.”

Op bezoek morgenavond in het Cambuur Stadion komt FC Volendam en die zijn onder leiding van Hans de Koning bezig aan een sterke reeks. “Ze doen het hartstikke goed de laatste weken en zijn al iets van zes of zeven wedstrijden ongeslagen. Dat is knap. Dat komt ook omdat een aantal belangrijke jongens terug zijn van blessureleed. Onder de nieuwe trainer spelen ze met veel energie en proberen ze de tegenstander vroeg onder druk te zetten. Daar zullen we met lef en bravoure onderuit moeten spelen.”

De mannen van René Hake mogen dit seizoen dan misschien wisselvallig presteren, thuis zijn de cijfers meer dan behoorlijk. “Dat heeft te maken met het feit dat het prettig is om op bekend terrein te spelen, maar zeker ook met onze supporters. Die maken hier echt het verschil. Morgen willen we het initiatief nemen en met een overwinning aanhaken bij de subtop.”

De aftrap van het duel tussen SC Cambuur en FC Volendam is morgenavond om 20.45 uur. Kaarten zijn vanaf 19.15 uur verkrijgbaar bij de infokassa en tot de aftrap hier in de online Kaartverkoop.

Foto: Soccrates Images