058-2963300
René Hake: “We willen ons revancheren”

René Hake: “We willen ons revancheren”

9 december 2018, 15:30

Nog maar drie competitiewedstrijden te gaan tot de winterstop voor SC Cambuur en de eerste van dat drieluik is morgenavond in Eind hoven tegen Jong PSV. Allesbehalve een makkelijke wedstrijd, maar voor René Hake en zijn mannen wel de uitgelezen kans om zich te revancheren na de nederlaag in eigen huis tegen FC Eindhoven.

Op het wekelijkse persmoment ging het natuurlijk ook over Justin Mathieu. De aanvaller werd opnieuw geschorst en is er dus morgenavond niet bij tegen Jong PSV. Hake: “Daar is al genoeg over gezegd en geschreven. Als club hebben we die beslissing genomen en nu gaan we door met de spelers die we wel tot onze beschikking hebben. En gelukkig hebben we meerdere opties voor zijn positie. Die jongens krijgen nu de kans om zich te laten zien.”

Dat de oefenmeester niet tevreden was met het optreden van zijn ploeg in het duel tegen Eindhoven moge duidelijk zijn. “We hebben een slechte beurt gemaakt naar iedereen rondom de club en de supporters in het bijzonder. Daar hebben we het natuurlijk over gehad, maar het is ook niet goed om daar in te blijven hangen. Je moet altijd vooruitkijken en morgen krijgen we de kans om ons te revancheren.”

Die kans krijgt SC Cambuur morgen op bezoek bij Jong PSV, maar dat dit niet makkelijk zal zijn werd in de vorige speelronde duidelijk. Koploper Go Ahead Eagles werd met een smadelijke 5-1 nederlaag naar huis gestuurd. “Als je zo’n uitslag neer kunt zetten heb je overduidelijk kwaliteit. Het is een selectie met veel individuele klasse en de laatste weken zijn ze ook nog eens bijzonder effectief. Met wie ze precies gaan spelen is gissen, maar wij moeten ook vooral naar onszelf kijken.”

“Als we niet alle elf de absolute bereidheid hebben om er het maximale uit te halen dan hebben we het al snel moeilijk”, vervolgt Hake. “Daar begint alles mee. Kijk naar de wedstrijden tegen Den Bosch en Volendam; we kunnen echt wel voetballen. Maar we moeten elke wedstrijd negentig minuten scherp en geconcentreerd zijn. Als dat lukt dan kunnen we ons zeker revancheren.”

De aftrap van het duel tussen Jong PSV en SC Cambuur is morgenavond om 20.00 uur. Voor een live verslag kun je terecht bij Omrop Fryslan, Omroep LEO en natuurlijk ook ons eigen Twitter-account.

Foto: www.dijksfotografie.nl