058-2963300
René Hake: “Zelf afdwingen dat de supporters weer 90 minuten lang achter ons staan”

René Hake: “Zelf afdwingen dat de supporters weer 90 minuten lang achter ons staan”

27 september 2018, 16:32

Vanzelf ging het niet, maar SC Cambuur is wel door naar de tweede ronde van de KNVB-Beker. Tijd om daar lang bij stil te staan is er niet, want morgen mogen de mannen van René Hake alweer aan de bak. Dank komt degradant Roda JC op bezoek in Leeuwarden.

De bekerwedstrijd in Scheveningen duurde iets langer dan gehoopt, maar gelukkig is iedereen goed uit de strijd gekomen. Hake: “We hebben een lange reis achter de rug en een lange wedstrijd, dat doet natuurlijk iets met een lichaam. De afgelopen dagen hebben we daar dan ook rekening mee gehouden en een aantal jongens aangepast laten trainen. Buiten Matthew Steenvoorden is iedereen in principe wel gewoon inzetbaar.”

Met Roda komt één van de grotere clubs van de Keuken Kampioen Divisie op bezoek in Leeuwarden, maar dat is nog niet af te lezen aan de ranglijst. “Of ons dat de favoriet maakt? Volgens de ranglijst en de opportunisten waarschijnlijk wel. Zelf zou ik geen favoriet durven aanwijzen. Dit is één van de lastigste wedstrijden tot nu toe, Roda heeft een heel behoorlijke ploeg.”

In de persoon van Mario Engels heeft Roda één van de meest scorende spelers van de competitie in de gelederen, maar ze hebben meer wapens, weet de oefenmeester. “Met name voorin hebben ze veel kwaliteit en spelers die het verschil kunnen maken. Ze hebben daarbij meerdere opties met jongens die allemaal specifieke kwaliteiten hebben. Al met al een mooie tegenstander en een interessante wedstrijd.”

Met nog steeds een ongeslagen status en een keurige tweede stek op de ranglijst kan het morgen weleens druk worden in de Cambuur Stadion. “Dat is natuurlijk alleen maar mooi. Thuis spelen is altijd prettig met de vele supporters die altijd achter onze ploeg staan. We moeten morgen zelf afdwingen met ons spel dat ze ons weer 90 minuten steunen. Als we dat doen hebben we echt een 12e man.”

Morgenavond om 20.00 uur precies wordt SC Cambuur – Roda JC afgetrapt. Voor deze kraker zijn nog volop kaarten verkrijgbaar via www.cambuurkaarten.nl of morgen bij de administratie/Fanshop.

Foto: Cees van Hoogdalem/Soccrates