058-2963300
René Hake: “Zij hebben iets te verliezen en wij te winnen”

René Hake: “Zij hebben iets te verliezen en wij te winnen”

17 mei 2019, 16:51

SC Cambuur staat in de Halve Finale! Dankzij een 1-2 overwinning bij en op Almere City zijn de mannen van René Hake doorgestoomd naar de halve eindstrijd. Hierin is aanstaande zondag De Graafschap de tegenstander in het Cambuur Stadion.

Hoofdtrainer René Hake kent relatief weinig personele problemen in de aanloop naar het duel. “Met Xavier Mous gaat het weer iets beter en als er morgen geen gekke dingen gebeuren gaat hij gewoon keepen. Daarnaast hebben Robbert Schilder en Sai van Wermeskerken maar een gedeelte van de training meegedaan, maar dat was uit voorzorg. Voor de rest valt het reuze mee met de pijntjes. Maar dat is meestal zo als je wint.”

Afgelopen dinsdag werd SC Cambuur diep in de nacht warm onthaald door de supporters en dat kon ook Hake zeer waarderen. “Ja, dat was prachtig. Een grote groep supporters stond ons op te wachten op het Cambuurplein met vuurwerk en gezang. Je ziet dat het gaat leven en de binding met het team er steeds meer is. Dat is alleen maar mooi en dat moeten we zien vast te houden.”

Dan door naar de tegenstander. De Graafschap is als 17e geëindigd in de Eredivisie en hoopt zich alsnog te handhaven via de achterdeur. “Voor De Graafschap is het heel anders dan voor ons. Zij hebben hun plek in de Eredivisie te verliezen en wij kunnen eigenlijk alleen maar winnen. Dat geeft natuurlijk een andere druk. Maar natuurlijk willen wij ook graag, het gevoel bij ons is in ieder geval goed.”

Toch is Hake ondanks dat goede gevoel beducht voor de kwaliteit van de Doetinchemmers. “De Graafschap is een Eredivisieclub die zich in de winterstop ook nog eens goed heeft versterkt. Dus het lijkt me duidelijk dat ze veel kwaliteit in de ploeg hebben. Wij zullen op ons best moeten zijn en een goede uitgangspositie voor onszelf moeten zien te creëren. Dat is het doel voor zondag.”

De aftrap van het duel in de Halve Finale van de Keuken Kampioen Play-Offs is zondagavond om 20.00 uur. Kaarten voor SC Cambuur – De Graafschap koop je in de Fanshop, in onze Pop-up Store en natuurlijk ook hier in de Online Kaartverkoop.

Foto: Soccrates Images