058-2963300
Reserves Emmen en Cambuur ontlopen elkaar weinig in trainingswedstrijd

1 september 2018, 16:14

Het was vanochtend weer vroeg dag voor een deel van de eerste selectie. Daags na de gewonnen uitwedstrijd bij TOP Oss (1-3) ging de reis naar Emmen, waar om 12.00 uur werd geoefend tussen de reserves/beloften van FC Emmen en SC Cambuur. Na negentig onderhoudende minuten stond er een 1-1 einduitslag op het scorebord en dat was gezien de verhoudingen niet onterecht.

In het eerste bedrijf was het FC Emmen dat het meeste balbezit had, maar de betere kansen waren dan weer voor SC Cambuur. Met name Nigel Robertha, die voor het eerst weer minuten maakte na zijn blessure, en Rutger Etten kregen een aantal goede mogelijkheden, maar oude bekende Peter van der Vlag wist zijn doel knap schoon te houden.

Na de thee kwam de thuisploeg al snel op voorsprong, al was dat totaal onnodig. Na geklungel in de Leeuwarder defensie mocht Jafar Arias alleen doorlopen op de keeper en de spits faalde oog in oog met Pieter Bos niet: 1-0. Het duurde tot zo’n tien minuten voor tijd tot SC Cambuur iets terug deed. Het was invaller Achraf Akhamrane die een andere invaller, Tyrone Conraad, wegstuurde en de aanvaller verschalkte Van der Vlag uit een haast onmogelijk hoek met een geplaatst schot door de benen.

Nog geen vijf minuten later leek het 1-2 te worden, toen Issa Kallon na een goede actie uithaalde van net buiten de zestien. Zijn fraai inzet spatte echter uiteen op de lat en dus werden de punten gedeeld op De Meerdijk.

Opstelling SC Cambuur: Bos; Van Deelen (46’ Den Hoedt), Van den Berg, Van Koesveld Claver (80’ Van Lingen); Etten (60’ Akoy), Calor, Van den Beemt, Kallon; Robertha (60’ Conraad) en Ahidar (70’ Akhamrane)