058-2963300
Reserves SC Cambuur boeken ruime oefenzege op FC Volendam

24 oktober 2022, 15:15

Daags na de onfortuinlijke 0-1 nederlaag tegen FC Twente mochten de reserves van SC Cambuur vanmiddag aantreden in Volendam om het daar op te nemen tegen de plaatselijke FC. Zo konden de spelers die niet wekelijks aan de aftrap verschijnen en/of terugkeren van een blessure ook ritme opdoen en dat is in de eerste plaats ontzettend nuttig.

Bij SC Cambuur zagen we de dan ook gekende namen aan de aftrap als Calvin Mac-Intosch, Sai van Wermeskerken en Tom Boere en daarbij werd de selectie aangevuld met een drietal spelers uit SC Cambuur Onder 21. Deze eer was voorbehouden aan Roy van Mameren, Tom van der Werff en Abdulrahman Sango, die vanmiddag ook alle drie minuten mochten maken van het trainersduo Pascal Bosschaart en Martijn Barto.

De wedstrijd zelf kende een hoog tempo en alhoewel lang niet alles goed ging, was het wel een vermakelijke pot, waarbij SC Cambuur uiteindelijk als winnaar uit de bus kwam. Daar leek het eerst overigens niet op, want de Volendammers kwamen in de 22e minuut nog op een 1-0 voorsprong door een treffer van Zeefuik.

Na rust stelde SC Cambuur echter orde op zaken en al snel na rust liet Michael Breij de gelijkmaker aantekenen. Twintig minuten later herhaalde hij dat kunstje en toen vlak voor tijd Roy van Mameren de derde Leeuwarder treffer liet aantekenen was de wedstrijd gespeeld. Het slotakkoord was nog wel voor Milan Smit, die de eindstand bepaalde op 1-4.

Voor SC Cambuur staat er komend weekend geen wedstrijd op het programma en dus kan de selectie in alle rust toewerken naar volgende week vrijdag 4 november, wanneer N.E.C. de tegenstander is in het Cambuur Stadion.

Opstelling SC Cambuur: Ruiter; Van der Meer, Mac-Intosch (C), Smand, Van Wermeskerken; Breij, Jacobs (75’ Van der Werff), Smit; Sambissa, Boere (46’ Van Mameren) en Balk (75’ Sango)

Scoreverloop:
22’ 1-0, Zeefuik
52’ 1-1, Breij
72’ 1-2, Breij
87’ 1-3, Van Mameren