058-2963300

Reserves SC Cambuur doen ritme op in trainingswedstrijd tegen Twente

18 november 2014, 16:10

Waar het grootste gedeelte van de basisspelers vanochtend een pittige training afwerkte, stond er voor de rest van de selectie een oefenwedstrijd tegen FC Twente op het programma. In een boeiende wedstrijd werd op het Fanny Blankers-Koen complex in Hengelo nipt verloren van de Tukkers; 3-2.

Al in de derde minuut kwam FC Twente op voorsprong. Het was Deens international Kasper Kusk die de trekker overhaalde en doelman Harm Zeinstra kansloos liet. Ook SC Cambuur kreeg kansen in het eerste bedrijf. Met name Michiel Hemmen was een aantal keer dichtbij de gelijkmaker, maar hij wist doelman Marsman niet te passeren.

Na rust toonde de voor Luc Castiagnos ingevallen spits Torgeir Børven zijn klasse. Met twee treffers bracht hij de stand naar 3-0 voor de thuisclub. Dat was het sein voor Martijn Barto om iets terug te doen namens de Leeuwarders. Eerst bekroonde hij een fraaie solo met een puik doelpunt en in de slotfase kopte hij een vrije trap van Dejan Meleg tegen de touwen; 3-2.

Opstelling SC Cambuur: Zeinstra; Schootstra, Mac-Intosch, Slijngard, Pereira; Dijkstra (c), Bakker, Barto; Schet, Hemmen en Schokker

Opstelling FC Twente: Marsman, Breukers, Bengtsson, Lachman, Schilder, Mokotjo, Ebecillio, Ziyech, Mokhtar, Castaignos en Kusk