058-2963300
Reserves SC Cambuur kloppen Jong FC Utrecht in vriendschappelijk optreden

Reserves SC Cambuur kloppen Jong FC Utrecht in vriendschappelijk optreden

6 oktober 2021, 16:28

De tweede interlandweek van het seizoen is inmiddels alweer enkele dagen in volle gang en in het kader daarvan kruisten de reserves van SC Cambuur eerder vanmiddag de degens met de beloftenploeg van FC Utrecht. De jonge Domstedelingen presteren dit seizoen onder de bevlogen leiding van Darije Kalezic boven verwachting in de Keuken Kampioen Divisie en bevinden zich na negen speelrondes op een keurige zesde plaats op de ranglijst. In het Cambuur Stadion was het echter de thuisploeg die aan het langste eind trok door met 3-1 als winnaar van het veld te stappen.

Onder een schraal najaarszonnetje werd om klokslag 14.00 uur afgetrapt aan het Cambuurplein. Na een aantal speldenprikken over en weer was het na een klein halfuur spelen Nick Doodeman die zorgde voor de openingstreffer. Een schot van Sam Hendriks belandde via Jong FC Utrecht-goalie Jord Ruijgrok voor de voeten van de vleugelaanvaller, waardoor hij binnen de vijfmeter de hoeken voor het uitkiezen had en logischerwijs niet faalde.

Een kleine tien minuten later was het wederom Nick Doodeman die het net wist te laten trillen na goed voorbereidend werk van Sam Hendriks. Ditmaal was het de spits die een lage voorzet gaf en de rechtsbuiten die in de as kon binnentikken. Op slag van rust was Doodeman dichtbij zijn derde treffer en daarmee een zuivere hattrick, maar voor de neus van Ruijgrok schoof hij de bal luttele centimeters naast.

Met drie verse krachten aan beide zijden moest ook de tweede helft ietwat op gang komen. Daarbij kreeg Jong FC Utrecht gaandeweg de tweede 45 minuten een aantal prima mogelijkheden op een treffer, maar was het doelman Pieter Bos die meerdere malen prima zijn mannetje stond.

Een kleine twintig minuten voor tijd wist aan de ander zijde van het veld Mitchel Paulissen ook een duit in het zakje te doen. Na een puike dieptepass van Marco Tol vanuit het hart van de defensie rondde de Limburger in Leeuwarder dienst keurig af. Wedstrijd gespeel, al deden de beloften uit Utrecht nog wel wat terug. Vanuit een hoekschop was het Joshua Mukeh die de bal kon binnentikken en daarmee de eretreffer op het bord wist te zetten.

Na morgen breken er een aantal vrije dagen aan voor de eerste selectie van SC Cambuur, waarna vanaf maandag de focus gaat op het belangrijke uitduel tegen Fortuna Sittard van volgende week zaterdag (aftrap 21.00 uur).

Opstelling Reserves SC Cambuur: Bos; Van der Meer, Tol, Schouten (C) (’46 Bangura), Gullit; Deuling (’46 Sabuni), Ter Heide, Paulissen; Doodeman, Hendriks en Smit (’46 Zejnullahu)

Opstelling Jong FC Utrecht: Ruijgrok; Eersteling, D. Timber (’46 Meissen), Mukeh, Culhaci (C) (’60 Gil Vicente); Bonsu, Lottin, El Azrak (’80 Bernadina); Maddy (’46 Velland), Sanches Fernandes en Alou (’46 Kahfi)

Scoreverloop:
’28 1-0, Doodeman
’37 2-0, Doodeman
’74 3-0, Paulissen
’76 3-1, Mukeh

Foto: www.dijksmedia.nl