058-2963300
Reserves SC Cambuur onderuit in oefenduel tegen Heracles Almelo

21 maart 2023, 17:09

Of de interlandbreak nou goed of slecht uitkomt na de pijnlijke nederlaag in de uitwedstrijd tegen Excelsior, feit is dat SC Cambuur twee weken heeft om zich voor te bereiden op de volgende Eredivisiewedstrijd. Dan is met FC Emmen een andere grote concurrent de tegenstander, maar eerst werd er vanmiddag nog geoefend door de mannen van Ultee om deze periode te overbruggen.

De geel-blauwen waren te gast in Erve Asito om daar met de reserves en een handvol spelers van de Onder 21 de degens te kruisen met de trotse nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie: Heracles Almelo.

Met Virginia, Tol, Rienstra, Jacobs en Maulun aan de aftrap was het vooral de bedoeling om die jongens weer ritme op te laten doen en wedstrijdminuten in de benen te krijgen. Die opzet slaagde ruimschoots, al zal het aantal tegentreffers niet naar het zin zijn van de technische staf.

Voor rust was het al vroeg raak voor de Heraclieden uit een vrije trap van Vejinovic die gemakkelijk binnen kon worden gewerkt door centrale verdediger Sonnenberg.

Nadat Jamie Jacobs nog een grote kans naast wist te werken (na een goede steekbal van Pichel en prima breed leggen van Smit) zou Virginia nog een keer moeten vissen voor de theepauze. De 2-0 zou op naam komen van Azzaoui na een combinatie door het midden.

De 2-0 ruststand was niet onverdiend te noemen op basis van het spelbeeld en ook na rust was het de thuisploeg dat iets makkelijker voetbalde. Toch zou het tot de 72e minuut duren voor de volgende treffer te noteren viel en dit keer was het invaller Marhoum die na een lage voorzet vanaf de linkerkant binnen kon tikken.

Het zou zelfs nog erger worden voor SC Cambuur toen spits Cicilia raak wist te koppen uit een hoekschop: 4-0. Het was meteen de eindstand van het oefenduel, al had Pichel daar zeven minuten voor tijd met een reuzenkans nog verandering in kunnen brengen, maar zijn inzet was een prooi voor doelman Jalving.

Zo verliest de gelegenheidsformatie van SC Cambuur bestaande uit reserves en Onder 21-spelers ruim van Heracles, maar is het goede nieuws dat meerdere spelers die op de weg terug zijn weer wedstrijdminuten hebben gemaakt.

Zoals geschreven is er dit weekend in verband met interlandvoetbal geen programma in de Eredivisie en is het volgende week zaterdag SC Cambuur – FC Emmen (aftrap 20.00 uur) aan het Cambuurplein.