058-2963300
Reserves SC Cambuur opnieuw de baas over reserves FC Groningen

Reserves SC Cambuur opnieuw de baas over reserves FC Groningen

23 maart 2021, 18:53

Amper een etmaal na de puike en belangrijke 3-0 zege van SC Cambuur op FC Eindhoven was het Cambuur Stadion opnieuw toneel voor een treffen. Ditmaal stonden de reserves van SC Cambuur en FC Groningen (beide teams aangevuld met spelers uit de O21) tegen over elkaar en daarbij trokken de geel-blauwen aan het langste eind: 5-2.

In het eerste bedrijf wist SC Cambuur razendsnel op voorsprong te komen via Jasper ter Heide. Na een mooi uitgespeelde aanval kon de middenvelder de bal uiteindelijk in het doel schuiven. Op het halfuur spelen deed ‘De FC’ iets terug via Kian Slor, waarna kort voor het rustsignaal de eerdergenoemde Ter Heide zorgde voor een 2-1 stand. Een corner vanaf links belandde bij de tweede paal pardoes voor zijn voeten, waardoor het afronden appeltje-eitje werd.

Na een kwartier pauze gingen de geel-blauwen, deze middag opnieuw onder leiding van assistent-trainer Pascal Bosschaart, vrolijk verder met doelpunten maken. Via de rechtervoet en het hoofd van Delano Ladan werd de score uitgebouwd naar 4-1. Tussen deze twee treffers door was het Groninger Thijs Dallinga die een strafschop op de paal mikte, maar even later wist hij wel het net te vinden met een laag schot: 4-2. Het slotakkoord van de partij kwam op naam van opnieuw Jasper ter Heide. Na een puntgave voorzet van linksachter Jermain Francisca kon de middenvelder beheerst binnenkoppen. Een onvervalste hattrick dus voor de man die gisteravond nog belangrijk was met een assist.

Opstelling SC Cambuur: Pieter Bos; Van der Meer (60. Van Mameren), Nieuwpoort, Kramer (50. Francisca), Sil Bos; Deuling, Ter Heide, Gootjes; Ladan, Pouwels (63. Brzezowski) en Sambissa

Opstelling FC Groningen: Bråtveit; Joël van Kaam, Betzema (46. Miguel), Hettinga (75. Mariani), Haddad (75. Braun); Schreck, Hamelink, Muller (75. De Koe); Schraven (75. El Kharbachi), Dallinga en Slor

Scoreverloop:
1-0, Ter Heide
1-1, Slor
2-1, Ter Heide
3-1, Ladan
4-1, Ladan
4-2, Dallinga
5-2, Ter Heide

Foto’s: SC Cambuur