058-2963300
Reünie kampioensteam seizoen 1991/1992 tijdens SC Cambuur – RKC Waalwijk

Reünie kampioensteam seizoen 1991/1992 tijdens SC Cambuur – RKC Waalwijk

4 mei 2022, 13:32

Op donderdag 14 april was het exact dertig jaar geleden dat SC Cambuur zich voor de allereerste maal in de clubhistorie wist te kronen tot kampioen van de Eerste Divisie en daarmee tevens voor het eerst promotie naar de Eredivisie wist te bewerkstelligen. De iets oudere Cambuur-supporters zullen het vast nog wel weten: door puntverlies van grote concurrent RBC bij en tegen Veendam ging de schaal op die dag uiteindelijk definitief naar Leeuwarden. 

Vanwege de dertigste verjaardag van dit heugelijke feit zal er komende vrijdag tijdens SC Cambuur – RKC Waalwijk een reünie van het kampioenselftal worden georganiseerd. Zo zullen onder andere trainer Rob Baan, Nico-Jan Hoogma, Richard Elzinga, Ulrich Crüden en ‘Mister Cambuur’ Johan Abma van de partij zijn in het Cambuur Stadion.

De spelers en stafleden van het kampioensteam gaan voor aanvang van de wedstrijd (vanaf ongeveer 19.50 uur) uiteraard ook nog een ereronde maken in het stadion. Ons advies is dan ook om tijdig plaats te nemen op de tribunes, zodat we de helden van weleer nog één keer een daverend applaus kunnen geven.

Foto: Cambuur Media