058-2963300
Rik Reinsma volgend seizoen assistent-trainer eerste elftal

Rik Reinsma volgend seizoen assistent-trainer eerste elftal

30 mei 2024, 15:00

Het contract van trainer Rik Reinsma is opengebroken en verlengd. De oefenmeester is daardoor ook voor de komende drie seizoenen verbonden aan SC Cambuur en maakt daarnaast de stap van hoofdtrainer van SC Cambuur Onder 21 naar het assistentschap bij het eerste elftal.

De 28-jarige Reinsma loopt al vijf seizoenen mee in de Jeugdopleiding van SC Cambuur en was zowel succesvol bij de Onder 16, Onder 18 en Onder 21. Met laatstgenoemd team hield hij zich knap staande in Divisie 1, het hoogste niveau van Nederland, en momenteel is zelfs de tweede plek van de competitie nog haalbaar. Daarnaast waren er dit seizoen een recordaantal debutanten vanuit de jeugdopleiding richting het eerste elftal.

“Een logische vervolgstap”, zo is de duiding van technisch manager Lars Lambooij. “Rik heeft in de afgelopen jaren laten zien een zeer talentvolle trainer te zijn met goede ideeën over voetbal. Daarnaast past dit in onze visie om niet alleen spelers beter te maken en te ontwikkelen, maar dit principe ook te hanteren binnen onze technische staf.”

Foto’s: www.dijksmedia.nl