058-2963300
Rob Maas: “Blij dat het circus weer gaat beginnen”

Rob Maas: “Blij dat het circus weer gaat beginnen”

4 augustus 2016, 17:46

Het seizoen 2016/2017 gaat voor SC Cambuur morgenavond dan echt beginnen. Makkelijk zal het niet worden, want het eerste duel is meteen een uitwedstrijd tegen één van de favorieten: VVV-Venlo. Hoofdtrainer Rob Maas liet vanmiddag op het persmoment zijn licht schijnen op zijn debuut als trainer van SC Cambuur.

Trainer Rob Maas heeft vooral heel veel zin in het nieuwe seizoen: “Ja, dat geldt denk ik voor iedereen. We zijn blij dat het circus weer gaat beginnen en dat het weer echt ergens om gaat. Dat brengt druk met zich mee en het is interessant om te zien hoe we daar mee omgaan.”

Over de voorbereiding is de oefenmeester in algemene zin tevreden. “We hebben alles kunnen doen wat we graag wouden doen en ook nog eens onder prima omstandigheden. Als staf hebben we een aantal veranderingen doorgevoerd en de groep heeft laten zien dat bij vlagen al goed op te pakken. Maar natuurlijk is het een proces en zijn er ook nog voldoende verbeterpunten, daar zijn we hard mee aan de slag.”

VVV eindigde vorig seizoen in de top van de Jupiler League en maakte de meeste doelpunten van alle ploegen. Een lastige opponent kortom, zo weet ook Maas. “Vorig seizoen werden ze tweede in de competitie en dat zegt natuurlijk wel wat. Heb ze een aantal keer zien spelen in de voorbereiding en het is een degelijke, solide ploeg met veel fysieke kracht. Voor ons een mooie opening van het seizoen tegen een goede tegenstander.”

Langdurige blessures bleven de manschappen van SC Cambuur bespaard tijdens de voorbereiding, al is er wel één speler nog niet vanaf de aftrap inzetbaar morgenavond. “De enige afwezige morgen aan onze kant is Jordy (Van Deelen red.). Hij is gelukkig wel op de weg terug en het is ook niet uitgesloten dat hij morgen op de bank zit, maar hij zal niet starten. Voor de rest staan we er aardig op en denk ik dat we er klaar voor zijn.”

De aftrap van het duel tussen VVV-Venlo en SC Cambuur is morgenavond om 20.00 uur. Niet van de partij in De Koel? Dan kun je de wedstrijd live volgen via ons Twitter-account en/of het schakelprogramma van FOX Sports.

Foto: www.dijksfotografie.com