058-2963300
Rob Maas: “De doelpunten komen, daar heb ik alle vertrouwen in”

Rob Maas: “De doelpunten komen, daar heb ik alle vertrouwen in”

25 augustus 2016, 17:13

Meer balbezit, meer kansen en meer schoten op doel. Wie de wedstrijd gezien heeft zal niet geloven dat het treffen van afgelopen maandag tussen SC Cambuur en De Graafschap in 1-1 is geëindigd. Toch geeft het spelbeeld hoop en dat nemen Rob Maas en zijn mannen mee naar de uitwedstrijd van morgenavond tegen Helmond Sport.

Ondanks de hitte stonden Rob Maas en zijn mannen vanmiddag gewoon op het veld om nog een laatste training voor het duel van morgen af te werken. Met een knipoog: “Die hitte valt hier wel mee, mijn roots liggen in Brabant en daar is het nog zeker 5 graden warmer. Nee, zonder gekheid. Een dag voor de wedstrijd doen we nooit heel veel, hadden we een intensieve training gedaan hadden we hem verplaatst. En aan de andere kant zal het morgen ook gewoon warm zijn, dus het is goed om daar alvast aan te wennen.”

Vanuit de ziekenboeg waren er deze week even zorgen over Chiró N’Toko, maar dat lijkt alleszins mee te vallen. Maas: “Chiró kan gewoon spelen. Hij heeft inderdaad een tik gehad, maar we hebben het onderzocht en dat bleek niet ernstig. En Chiró is ook een krijger, hij kan wel tegen een stootje. De enige die er morgen nog niet bij kan is Jordy (Van Deelen red.), voor de rest zijn we fit.”

Thuis tegen Jong PSV en De Graafschap was SC Cambuur twee keer de betere, maar wist het twee keer, tot frustratie van ook de oefenmeester zelf, niet te winnen. “Tuurlijk is het frustrerend als je veel beter bent, maar te weinig scoort en dus niet wint. Het gelijkspel tegen De Graafschap voelde daarom ook als verlies. Maar de jongens missen die kansen niet met opzet en de doelpunten komen wel, ze gaan er vanzelf wel een keer in. Daar heb ik alle vertrouwen in.”

Er werd dan weliswaar niet gewonnen, van de tribunes en via de sociale media waren er ook complimenten voor het spel van de Leeuwarders. “Denk dat de mensen op de tribunes maandag ook genoten hebben, ze zien waar we mee bezig zijn en dat we beter worden. De supporters gingen er ook vol achter staan, zelfs na de gelijkmaker, waarvoor grote dank.”

Morgenavond om 20.00 uur is de aftrap van het duel tussen  Helmond en SC Cambuur. De wedstrijd is zoals altijd live te volgen via ons Twitter-account en/of het schakelprogramma van FOX Sports.

Foto: www.dijksfotografie.com