058-2963300
Rob Maas: “Vol voor de eerste thuisoverwinning”

Rob Maas: “Vol voor de eerste thuisoverwinning”

8 september 2016, 17:44

Na een intermezzo vanwege de interlands mogen Rob Maas en zijn mannen morgenavond weer aantreden in competitieverband. Op bezoek in Leeuwarden komt dan de huidige nummer veertien van de ranglijst: Almere City FC.

Op het wekelijkse persmoment werd hoofdtrainer Rob Maas zoals gebruikelijk eerst gevraagd naar de blessures in zijn selectie. “We staan er best goed op. Jordy (Van Deelen red.) heeft weer alles meegetraind deze week, dat gaat de goede kant op. Voor Ninos (Gouriye red.) geldt eigenlijk hetzelfde. Een hele wedstrijd kunnen ze nog niet aan, maar ze zouden wel in kunnen vallen. Daarnaast heeft Xander (Houtkoop red.) wat last, maar hij is in principe wel inzetbaar.”

SC Cambuur wist zich in de afgelopen twee weken nog te versterken met liefst drie middenvelders. Robbert Schilder kwam over van FC Twente, Ricardo Kip van het Engelse Fleetwood Town en Danny Bakker van Jong Ajax. Of de nieuwe aanwinsten morgen al te zien zijn in het stadion is nog wel de vraag. Maas: “In principe zijn ze fit, al heeft Robbert nog wel wat tijd nodig om echt wedstrijdfit te worden. Daarom heeft hij afgelopen dinsdag ook met de beloften meegedaan tegen Harkemase Boys. Ricardo en Danny kunnen al wel minuten gaan maken. “

Voor tegenstander Almere City, dat getraind wordt door oud-Cambuurspeler Jack de Gier, heeft de oefenmeester lovende woorden. “We hebben in de voorbereiding tegen Almere gespeeld en dat was zeker geen makkelijke wedstrijd. Ik vind het ook een goede ploeg, zeker als je ze laat voetballen. Er zit veel beweging in. Wat dat betreft staan ze op dit moment ook veel te laag op de ranglijst.”

Met welke tactiek de hoofdtrainer zijn mannen het veld instuurt is nog niet bekend , maar over de doelstelling kan geen onduidelijkheid bestaan. “Je ziet in onze wedstrijden dat het lastig is om tegen een verdedigend ingestelde tegenstander door de muur te breken. Daar moeten wij als staf en groep oplossingen voor bedenken. Hopelijk pakt dat morgen goed uit. Daar gaan we in ieder geval alles aan doen met als doel om de eerste thuisoverwinning van het seizoen te boeken.”

De aftrap van SC Cambuur – Almere City FC is morgenavond om 20.00 uur. Voor het duel in het Cambuur Stadion zijn nog kaarten verkrijgbaar. Je koopt ze hier in de Online Kaartverkoop.

Foto: www.dijksfotografie.com