058-2963300
Rob Maas en Henry van der Vegt vertrekken per direct bij SC Cambuur

Rob Maas en Henry van der Vegt vertrekken per direct bij SC Cambuur

15 oktober 2016, 10:47

De samenwerking tussen SC Cambuur en hoofdtrainer Rob Maas is per direct ten einde gekomen. Aanleiding zijn de tegenvallende resultaten onder de oefenmeester, die het stokje in juni van dit jaar overnam van de naar Ajax vertrokken Marcel Keizer.

Technisch Directeur Henry van der Vegt heeft naar aanleiding van deze beslissing zijn positie ter beschikking gesteld. De club heeft dit besluit gerespecteerd.

Ype Smid, voorzitter van de Raad van Commissarissen, over het besluit: “Na tien wedstrijden staan we met slechts elf punten op een voorlopige veertiende plek. Daarbij gingen vijf van de zes uitwedstrijden verloren en hebben we dus al negentien verliespunten. Dat mag je zonder overdrijven een zeer teleurstellende start noemen. Als RvC en Directie hebben we er na meerdere evaluaties  geen vertrouwen meer in dat Rob Maas dit proces gaat keren. Het besluit van Henry van der Vegt om hierop zijn positie ter beschikking te stellen kunnen we alleen maar respecteren. Leuk of makkelijk is dat zeker niet, maar het zijn beslissingen die in het belang van de club moeten worden genomen.”

Assistent-trainers Sipke Hulshoff en Arne Slot zullen voorlopig de taken waarnemen. De club zal zich de komende periode beraden over de invulling van het technisch kader.

Foto: www.dijksfotografie.com