058-2963300
Rob Maas: “De supporters een mooie avond bezorgen”

Rob Maas: “De supporters een mooie avond bezorgen”

22 september 2016, 18:16

Na uitwedstrijden in de competitie en beker is morgenavond het Cambuur Stadion weer eens het decor van een duel van SC Cambuur. Om 20.00 uur komt hekkensluiter Achilles ’29 op bezoek in Leeuwarden.

Op het wekelijkse persmoment ging het zoals vaker eerst over de inzetbaarheid van de selectie. Hoofdtrainer Rob Maas: “Helaas is Raymond (Gyasi red.) afgelopen dinsdag uitgevallen met een liesblessure. Met wat pech zijn we die 4 tot 6 weken kwijt zijn. Daarnaast zijn Michiel (Hemmen red.) en Noureddine (Boutzamar red.) nog niet fit. Chiró (N’Toko red.) en Matthew (Steenvoorden red.) zitten daarentegen wel weer bij de selectie.

Middenvelder Robbert Schilder zal morgen ook nog niet bij de wedstrijdselectie zitten. Hij werkt hard om wedstrijdfit te worden. Maas: “Robbert komt er aan, maar is er nog niet helemaal klaar voor. Hij wil zelf uiteraard heel graag, maar heeft gewoon een aantal weken van de voorbereiding gemist. Het is logisch dat je dan even tijd nodig hebt, maar hij komt er wel aan.”

Wie de wedstrijden van SC Cambuur dit seizoen heeft gezien weet dat het eigenlijk maar één ding ontbreekt: het scoren van doelpunten. De oefenmeester daarover: “Het veldspel is in het algemeen niet slecht en dat geldt zeker voor de thuiswedstrijden. We creëren ook voldoende kansen, maar die benutten we nog te weinig, dat is duidelijk. Maar dat weten de jongen zelf het allerbeste en dat doen ze natuurlijk niet met opzet. We blijven er hard aan werken.”

Met  Achilles’29 treft SC Cambuur de ploeg die momenteel de rode lantaarn draagt in de Jupiler League. Maar dat zegt niet alles, zo weet ook Maas. “We hebben Achilles, zoals we dat bij elke tegenstander doen, meerdere keren bekeken en geanalyseerd. Ze hebben een aantal keer ruim verloren, maar ze hebben er ook vaak dicht bij gezeten en toen waren ze niet altijd de mindere. We moeten vooral bedacht zijn op de counter en zelf scherp zijn in de afronding. Dan kunnen we de supporters een mooie avond bezorgen.”

Morgenavond om 20.00 uur wordt het duel SC Cambuur – Achilles ’29 afgetrapt. Voor wie er bij wil zijn hebben we goed nieuws, want er zijn nog kaarten! Je koopt ze hier in de Online Kaartverkoop of morgen de hele dag tot de aftrap in de Fanshop.

Graag tot morgenavond!

Foto: www.dijksfotografie.com