058-2963300
Rob Maas: “Tijd om veldoverwicht in punten om te zetten”

Rob Maas: “Tijd om veldoverwicht in punten om te zetten”

18 augustus 2016, 15:50

Een dubbel programma komend weekend voor Rob Maas en zijn mannen in de Jupiler League. Eerst is op vrijdag FC Dordrecht de tegenstander en komende maandag komt De Graafschap op bezoek in Leeuwarden. “Een mooie test”, zo vindt hoofdtrainer Rob Maas.

Met een nederlaag in Venlo en een gelijkspel tegen Jong PSV is het nog geen droomstart voor de geel-blauwe formatie. Toch is er wel degelijk ruimte voor optimisme. Maas: “Het is altijd lastig om de wedstrijd los te zien van de uitslag, en dat laatste was ook gewoon teleurstellend. Toch heb ik ook zeker wel goede dingen gezien. Het enorme veldoverwicht dat we hadden, het veelvuldige balbezit, onze manier van druk zetten. Dat moeten we uitbouwen en dan de gecreëerde kansen ook afmaken.”

Twee wedstrijden in vier dagen doet denken aan een Europese cyclus en is iets waar de selectie niet aan gewend is. Toch mag dat geen enkel excuus zijn volgens de oefenmeester. “We hebben hard gewerkt in de voorbereiding en zijn topfit. Dat mag dus geen probleem zijn en bovendien geldt hetzelfde voor de andere clubs en spelers. Ik zie het juist als een mooie uitdaging om te laten zien waar we tot in staat zijn.”

Wat blessures betreft heeft de in Eindhoven geboren hoofdtrainer weinig reden tot klagen. “Jordy (Van Deelen red.) en Gino (Bosz red.) zijn de enige twee spelers die niet volledig inzetbaar waren de afgelopen weken, maar voor beide geldt dat ze weer op de weg terug zijn. Het is nog even afwachten of ze minuten kunnen gaan maken.”

Met Dordrecht en De Graafschap ontmoet SC Cambuur twee ploegen die ook nog niet zo lang geleden actief waren in de Eredivisie. Maas: “Het moge wat dat betreft duidelijk zijn dat het geen gemakkelijke wedstrijden gaan worden. Het is aan ons om de stijgende lijn vast te houden en dan moeten we ook tegen deze ploegen resultaat kunnen halen. Daar gaan we alles aan doen.”

De aftrap van FC Dordrecht – SC Cambuur is morgenavond om 20.00 uur. Het duel is live te volgen via ons Twitter-account en deels via het schakelprogramma van FOX Sports. Ook het duel tussen SC Cambuur en De Graafschap wordt komende maandag om 20.00 uur afgetrapt. Voor dit duel zijn hier in de online kaartverkoop nog kaarten verkrijgbaar.

Foto: www.dijksfotografie.com