058-2963300
Rob Maas: “Tijd om weer een uitwedstrijd winnend af te sluiten”

Rob Maas: “Tijd om weer een uitwedstrijd winnend af te sluiten”

29 september 2016, 17:46

Driehonderdachttien. Dat is het aantal kilometers tussen Leeuwarden en Maastricht en dus de afstand die Rob Maas en zijn mannen morgen moeten overbruggen voor de uitwedstrijd tegen MVV. Een lastige pot op voorhand, want MVV staat keurig zesde en SC Cambuur heeft het nog niet makkelijk in uitwedstrijden.

Op het wekelijkse persmoment ging het eerst over de spelers die morgen niet inzetbaar zijn aan Cambuur-zijde. Hoofdtrainer Rob Maas: “We moeten het morgen zonder Jordy (Van Deelen red.), Robbert (Schilder red.) en Raymond (Gyasi red.) doen in Maastricht. Ook Michiel (Hemmen red.) zal er nog niet bij zijn, hij heeft wel zonder klachten weer meegetraind, maar in onze optiek heeft hij nog te kort meegetraind om bij de selectie te zitten.”

Vorige week werd er in eigen huis met 3-1 van Achilles ’29 gewonnen, maar dat wil niet per se zeggen dat dezelfde basiself weer aan de aftrap zullen verschijnen. “Dat is zeker niet vanzelfsprekend. Als staf doen wij wat wij denken dat het beste is voor het team. Daar horen ook tactische keuzes bij en die zijn zeker niet altijd leuk voor de jongens of om te maken. Maar het gaat morgenavond natuurlijk wel gewoon om de punten.”

Tot dusver wist SC Cambuur alleen de uitwedstrijd in Dordrecht in winst om te zetten. De hoogste tijd dat daar een vervolg aan wordt gegeven, vindt ook de oefenmeester. “Het wordt zeker tijd dat we weer een uitwedstrijd winnend afsluiten. Uit tegen MVV is wat dat betreft geen makkelijke opgave, maar we gaan er naartoe met maar één doel en dat is om die wedstrijd te winnen en de punten mee te nemen naar Leeuwarden.”

De aftrap van het duel tussen MVV Maastricht en SC Cambuur is morgenavond om 20.00 uur. Zoals gebruikelijk is de wedstrijd live te volgen via ons Twitter-account en/of de radioverslag van Omrop Fryslan en Omroep Leo.

Foto: www.dijksfotografie.com