058-2963300
Rob Maas: “We moeten winnen, punt”

Rob Maas: “We moeten winnen, punt”

13 oktober 2016, 17:44

Afgelopen weekend werden er vanwege de interlands geen wedstrijden gespeeld in de Jupiler League, maar aanstaande vrijdag gaat de bal weer rollen. Voor Rob Maas en zijn mannen staat de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch op het programma.

Haast traditiegetrouw ging het bij het wekelijkse persmoment eerst over de fitheid van de selectie. Maas: “Wat blessures betreft mogen we in algemene zin niet klagen denk ik. Drie jongens kunnen er morgen niet bij zijn, dat zijn Raymond (Gyasi red.), Michiel (Hemmen red.) en Ninos (Gouriye red.). Daartegenover staat dat Robbert (Schilder red.) en Jordy (Van Deelen red.) wel weer bij de selectie zitten. Laatstgenoemde speelde een prima pot tegen Zwolle en is weer helemaal fit.”

Waar sommige ploegen blij waren met het interland-intermezzo zal dit gezien het verlies bij MVV bij alles wat geel-blauw is niet het geval zijn geweest. De hoofdtrainer daarover: “Je wilt natuurlijk het liefst zo snel mogelijk de kater van de nederlaag in Maastricht wegspoelen, maar we hebben desondanks wel een goede week gehad. We zijn eerlijk naar elkaar geweest en hebben hard getraind. Daarnaast hebben we een goede wedstrijd gespeeld in Zwolle tegen PEC (1-2 winst red.) en daar meer dan prima meegedaan tegen een Eredivisieploeg. Dat geeft vertrouwen.”

SC Cambuur staat momenteel op de twaalfde stek en dat is, zo vindt ook de oefenmeester, teleurstellend te noemen. Maas: “Dat is zeker niet waar we horen te staan, dat moge duidelijk zijn. We zitten in een proces en dat gaat altijd met vallen en opstaan. Vorig jaar was het vooral tegenhouden en nu zijn we overal de favoriet en willen we dominant zijn. Dat is een andere manier van denken. Het belang van de wedstrijd van morgen is duidelijk. We moeten winnen, punt.”

De aftrap van het duel tussen FC Den Bosch en SC Cambuur is morgenavond om 20.00 uur. Het duel is live te volgen via de Cambuur-Twitter en/of de radioverslagen van Omroep Leo.

Foto: www.dijksfotografie.com