058-2963300
Robbert Schilder: “Kijk nu al uit naar de eerste thuiswedstrijd”

Robbert Schilder: “Kijk nu al uit naar de eerste thuiswedstrijd”

30 augustus 2016, 17:13

Gisteravond was het weer raak op de transfermarkt voor SC Cambuur. Robbert Schilder maakt per direct de overstap van FC Twente naar SC Cambuur en tekent voor één seizoen in Leeuwarden. Om wat meer over hem te weten te komen spraken we Robbert over zijn keuze voor SC Cambuur en zijn ambities bij zijn nieuwe club.

Robbert (30) kwam gister niet voor het eerst in het Cambuur Stadion. Als speler van onder andere FC Twente speelde de middenvelder al een paar keer tegen SC Cambuur. Robbert: “SC Cambuur is een levendige, warme en betrokken club met zeer fanatieke supporters. Natuurlijk weet ik ook dat ze het laatste jaar wat minder hebben gepresteerd, maar we gaan er alles aan doen om dit seizoen bovenin mee te doen. Cambuur heeft voor de Jupiler League echt een sterke ploeg.”

SC Cambuur heeft met de komst van Schilder een speler binnen gehaald die al bijna 300 wedstrijden in het betaalde voetbal heeft gespeeld. Naast deze schat aan ervaring omschrijft hij zichzelf als een tactisch sterke speler met een goede passing. Robbert: “Mijn kwaliteiten komen het beste uit de verf op het middenveld. Door hard te werken en te laten zien wat ik kan wil ik zo snel mogelijk een plek in de basis afdwingen.”

Morgen traint Robbert voor het eerst mee met de selectie van SC Cambuur. Gisteravond heeft hij al kennis kunnen maken met de spelersgroep en technische staf. Robbert: “Ik kende hoofdtrainer Rob Maas al en hij weet wat voor speler ik ben. De eerste indruk van de groep is ook goed. Ik ben fit en wil mezelf kortom meteen laten zien op de trainingen. Al met al ben ik heel blij om hier te zijn en ik kijk nu al uit naar de eerste thuiswedstrijd.”

Foto: www.dijksfotografie.com