058-2963300
Robert van Koesveld maakt overstap naar SC Cambuur

Robert van Koesveld maakt overstap naar SC Cambuur

25 mei 2018, 18:45

Opnieuw raak! Nadat gister Julian Calor werd aangetrokken maakt ook Robert van Koesveld de overstap naar SC Cambuur. De linkerverdediger komt over van sc Heerenveen en tekent een contract voor één seizoen, met een optie voor nog een seizoen. Wel moet hij nog medisch worden gekeurd.

De 23-jarige Van Koesveld maakte zijn debuut in het betaald voetbal voor Jong Ajax in het seizoen 2014/2015. Een jaar later vertrok hij naar sc Heerenveen, maar bij die club kwam het niet tot een debuut. Wel werd hij twee seizoenen op rij verhuurd aan Helmond Sport, waar hij een onbetwiste basisspeler was. Daarnaast kwam hij ook uit voor het  Nederlands elftal onder 17 en onder 18.

Technisch manager Foeke Booy over de komst van de jonge Hagenees. “Onze intentie is om het elftal van achter uit op te bouwen en met de komst van Robert hebben we daar een volgende stap in gezet. Robert zou je een moderne verdediger mogen noemen. Hij is in de eerste plaats goed in verdedigend opzicht, maar ook aan de bal heeft hij kwaliteiten.”

Foto: Pro Shots / Martijn Buskermolen