058-2963300
Rotary cadeautasjes vallen in de smaak!

Rotary cadeautasjes vallen in de smaak!

4 juli 2020, 19:25

Zaterdagochtend, motregen, de bel gaat. Het duurt even voordat de voordeur opengaat. Een oudere dame kijkt de onbekende vrouw aan. De onbekende vrouw heeft een tasje in haar hand. Een tasje met cadeautjes zegt ze. Van Rotary Nijhove en gemeente Leeuwarden. Restaurant Proefverlof maakte lekkere quiches en oranjekoek, de stadskantine bonbons, bonnen voor gezellig koffieleuten. Cambuur Verbindt organiseert een voetbalclinic voor de jeugd, een kaart om iemand ander te verassen en nog veel meer.

De actie was bedoeld om mensen die het afgelopen maanden pittig hadden een hart onder de riem te steken. De Rotary regelde de tasje en de inhoud en heeft de gemeente en Amaryllis gevraagd mensen te selecteren die wel’s verrast mochten worden. De driehonderd tasjes zijn bezorgd op vrijdag 3 en zaterdag 4 juli. Zomaar een tasje? Wat leuk!

Harald Steunebrink voorzitter van Rotary club Nijehove legt uit waarom. Rotary’ s hebben eigenlijk twee hoofddoelen: jezelf verder ontwikkelen en de maatschappij om je heen helpen. We bedachten deze actie om mensen die het de afgelopen maanden niet altijd even makkelijk hadden te verassen. Hoe leuk is het om onverwacht lekkers en een cadeau te krijgen?

Het eerste tasje gaf Harold met wethouder Bert Wassink aan Clarissa. Die vertelde hoe de afgelopen maanden voor haar waren. Ze was blij met de bonnen waarmee leuke dingen kan doen en het lekkers.

Zaterdag hebben we de meeste tasjes rondgebracht. Dat was heel leuk om te doen. Iemand met een tasje aan de deur. We hebben leuke gesprekken gehad en hele dankbare mensen.  Cambuur spelers Robin Maulun en David Sambissa deden ook enthousiast mee en deelden tasjes uit. Een extra aansporing om dadelijk naar de voetbalclinic te gaan. Wij kijken terug op een geslaagde actie en een  succesvolle samenwerking met gemeente, Amaryllis, SC Cambuur en Proefverlof.