058-2963300

Royale zege Jong SC Cambuur op Jong VVV/Helmond Sport

25 augustus 2015, 21:28

Jong SC Cambuur heeft op overtuigende wijze zijn tweede seizoenszege binnengehaald. De ploeg van Van der Ree en Slot was de hele  wedstrijd aanmerkelijk beter dan de opponent: Jong VVV-Helmond Sport. Dat het bij de rust nog maar 1-0 stond mag een wonder worden genoemd en was eerder toe te schrijven aan het missen van Cambuurkansen dan aan het sterke verdedigen van de alliantie uit Limburg en Brabant. Masek mocht na twintig minuten intikken nadat twee Cambuuraanvallers op de keeper waren gestuit: 1-0.

Na de rust tekende zich al vrij snel een royale overwinning af al duurde het even eer die werkelijkheid was. Na bijna een uur reageerde Van der Putten attent op een rebound van Steblecki: 2-0. De doelpunten die volgden werd steeds mooier. Het werd 3-0 nadat Van der Putten scherp had voorgetrokken en Van Warven eenvoudig kon binnentikken. Monteiro herhaalde vervolgens wat hij ook in de oefenwedstrijd tegen WKE had gedaan: een sierlijke boogbal over de doelman: 4-0. Schilders maakte voor de bezoekers de eretreffer, maar het slotakkoord was voor Jong Cambuur: een hakje van Van der Putten en het was 5-1. Enkele honderden bezoekers waren getuige van de grote score.

Opstelling SC Cambuur: Zeinstra, Schootstra, Heerings (60.De Wit), El Baad, Janzen (72. Blackson), Masek (60 Van Warven) , Steblecki, Boutzamar, Constancia, Van der Putten, Monteiro.