058-2963300
Ruime oefenzege voor flitsend SC Cambuur op Almere City FC

Ruime oefenzege voor flitsend SC Cambuur op Almere City FC

22 september 2022, 17:39

Het is interlandweekend en dus worden er geen wedstrijden gespeeld in de Eredivisie. Wel wordt er volop geoefend en zo ook door SC Cambuur, dat vandaag de degens kruiste met Almere City FC, de jongste, doch ambitieuze telg uit het Nederlandse betaalde voetbal.

De plaats van handeling was het fraaie complex van de Leeuwarder Zwaluwen en wie daar een gezapig oefenpotje had verwacht onder de stralende herfstzon zou positief worden verrast. SC Cambuur had er namelijk zin en schoot werkelijk uit de startblokken met veel energie en meerdere fraaie combinaties.

Het was nog even wachten tot de twintigste minuut tot dit ook in treffers zou resulteren, maar daarna ging het ook hard. Eerst werd een lage voorzet van Remco Balk in eigen doel gewerkt door City-verdediger Barbet en nog geen twee minuten later was het Silvester van der Water die een voorzet van diezelfde Balk tegen de touwen wist te werken.

De bezoekers uit Almere wisten niet waar ze het moesten zoeken en het derde doelpunt was dan ook een kwestie van tijd. In de 40e minuut kwam die ook daadwerkelijk op het scorebord en nadat Van der Water onreglementair onderuit werd gehaald in de zestien mocht Tom Boere aanleggen vanaf de stip en die faalde niet.

Deed SC Cambuur het na de marge van drie iets rustiger aan? Nee, integendeel. De eerste de beste corner na de derde treffer was het meteen weer raak en deze kwam op naam van Marco Tol. De centrale verdediger torende hoog boven iedereen uit en bracht de stand op 4-0.

Daar zou het niet bij blijven, want in de 49e minuut, dat was dit keer overigens niet vlak na rust want er werden vier blokken van dertig minuten afgewerkt, kwam ook de naam van Remco Balk op het scoreformulier. Het was Doke Schmidt die de bal voorgaf en daarmee Balk in stelling bracht.

Om iedereen speeltijd te gunnen werd er vanaf het derde half uur door beide ploegen meer en meer gewisseld en dat kwam zowel het tempo als het niveau niet per ten goede. Logisch ook, want een gelegenheidsteam is in de basis altijd minder op elkaar ingespeeld dan een vaste formatie.

Gescoord werd er overigens nog wel en zeker de eerste is het vermelden waard. De vrije trap die Tim Receveur achter Brett Minnema wist te werken was er namelijk eentje van grote schoonheid. Het slotakkoord was overigens ook voor Almere City FC (een schuiver van Van Hoeven), maar wat beklijft is een uitstekende oefenpot van SC Cambuur met goed positiespel, een zeer hoog tempo en veel doelpunten.

Volgende week zaterdag is het weer volle bak aan het Cambuurplein en komt de koploper van de Eredivisie op bezoek in Leeuwarden: PSV Eindhoven. Graag tot dan in het (zo goed als) uitverkochte Cambuur Stadion

Opstelling SC Cambuur:
Virginia (’61 Minnema); Van Wermeskerken (’31 Schmidt), Tol (’61 Van der Meer), Smand (’70 Schaapman), Sambissa (’61 Van Wermeskerken, ’91 Sambissa)); Paulissen (’61 Hoedemakers), Maulun (’31 Jacobs), Breij (’91 Smit); Van der Water (’91 Sango), Smit (’31 Boere) en Balk (’91 Rehmi)

Opstelling Almere City FC (eerste helft): Bakker, Jacobs, Van Bruggen, Limbombe, Duijvestijn, Pascu, Peña, Barbet, Royo, Resink en Wildeboer

Opstelling Almere City FC (tweede helft): Etemadi, Grootfaam, Jacobs, Pinas, Poll, Esajas, Receveur, Ritmeester van de Kamp, Alhaft, Pouwels, Puriël.

Scoreverloop:
’20’ 1-0, Barbet (eigen doelpunt)
’22 2-0, Van der Water
’40 3-0, Boere (penalty)
’43 4-0, Tol
’49 5-0, Balk
’76 5-1, Receveur
’109’5-2, Van Hoeven

Foto: Cambuur Media