058-2963300
Ruime oefenzege voor SC Cambuur op Corpus Den Hoorn

Ruime oefenzege voor SC Cambuur op Corpus Den Hoorn

2 september 2021, 15:58

Terug van weggeweest: de interlandweekenden. Of beter gezegd; het vrij zijn in de interlandweekenden. In de Eredivisie is er namelijk in tegenstelling tot de Keuken Kampioen Divisie geen programma als de nationale teams in actie komen en dus is het even ademhalen, herstellen en opladen voor een nieuwe serie wedstrijden.

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat er deze week niet hard is getraind, want dat was wel degelijk het geval voor de mannen van De Jong. Die trainingsweek werd vanmiddag afgesloten met een oefenwedstrijd op Sportpark Corpus den Hoorn tegen een combinatieteam van het eerste en de Onder 21 van FC Groningen. Dat was opmerkelijk te noemen, want de afspraak was toch echt dat de beide eerste elftallen zouden aantreden.

Hoe het ook zij; aan Leeuwarder zijde waren dus wel veel bekende gezichten te zien, maar ontbraken de aangetrokken internationals (Kiss, Krastev en Uldrikis) logischerwijs wel en ook Maxim Gullit was afwezig met een lichte blessure. Daarnaast stond niet Sonny Stevens, maar Pieter Bos onder de lat en kregen Tol, Jacobs, Paullissen en Hendriks de kans om zich vanaf de aftrap te tonen aan de technische staf.

Die boodschap was niet aan dovemans oren gericht, want al binnen vijf minuten stuurde Mitchel Paulissen zijn kompaan Michael Breij de diepte in en die wist met een fraaie stift de eerste treffer aan te tekenen.

Niet lang daarna volgden meer kansen en hadden ook Jamie Jacobs (twee keer) en Sam Hendriks het net moeten laten bollen, want dat waren stuk voor stuk levensgrote kansen.

Het klasseverschil was dan ook groot en waar Pieter Bos eigenlijk nauwelijks in actie hoefde te komen moest zijn Groninger collega na iets minder dan een half uur spelen opnieuw vissen. Een vrije trap van zo’n 25 meter werd strak aangesneden door Mees Hoedemakers en door wat leek op een verdedigend been ging de bal opnieuw tegen de touwen: 0-2.

Daarmee was het qua kansen niet afgelopen, maar qua doelpunten eerst wel. Zeker toen er veel en vaak werd gewisseld aan Leeuwarder zijde en mede daardoor ging het tempo enigszins uit de wedstrijd. Er zou nog een doelpunt vallen en die kwam op naam van de aan buitenspel ontsnapte Robin Maulun. Hij werd de diepte ingestuurd door Calvin Mac-Intosch, nam de bal vrij aan en kon de bal simpel binnentikken.

Zo stond er na negentig minuten voetbal een 0-3 eindstand op het scorebord en is de belangrijkste conclusie dat de selectie weer een goede conditie prikkel heeft gehad en deze week weer een volgende stap heeft gezet qua fitheid.

Dit weekend mag de selectie gaan genieten van een aantal vrije dagen en vanaf maandag begint de voorbereiding op de kraker van de daaropvolgende zaterdag: SC Cambuur – Go Ahead Eagles.

Opstelling FC Groningen: De Boer; Dankerlui, Betzema, Mariani, Van Hintum (C); Hettinga, De Jonge, Holder; Abraham, Mortensen en Gomes

Opstelling SC Cambuur: Bos; Schmidt (62’ Abbink), Tol, Schouten (C) (46’ Mac-Intosch), Bangura (62’ S. Bos), Hoedemakers (46’ Maulun), Jacobs (70’ Van Mameren), Paulissen; Breij (46’ Sint), Hendriks (62’ Boere) en Kallon (70’ Deuling)

Scheidsrechter: Marco Oosting

Scoreverloop:
4′ 0-1, Breij
27’ 0-2, eigen doelpunt
84’ 0-3, Maulun

Foto: Jan Westman