058-2963300
Ruime overwinning voor SC Cambuur na Issa Kallon show

Ruime overwinning voor SC Cambuur na Issa Kallon show

26 september 2020, 0:01

Het is niet de rustigste week geweest in het trainersleven van Henk de Jong. Twee spelers moesten afhaken in verband met een positieve corona-besmetting in huiselijke kring en door meerdere blessures en transferperikelen was de spoeling toch al zo dun. Dat Robin Maulun op het laatste moment nog moest afhaken was een volgende tegenvaller en zo was het puzzelen voor de mannen van de technische staf.

Die puzzel leverde een enigszins verrassende basisplek op voor Mitchel Paulissen, die bij absentie van Robert Mühren de spitspositie mocht invullen. Ten opzichte van vorig voetbalweekend was David Sambissa de andere nieuweling in het keurkorps, al was zijn optreden helaas van korte duur. Na nog geen half uur kwam de linksback ongelukkig met de kop in botsing met Troupée en moest het veld per brancard verlaten. De schade lijkt in eerste instantie mee te vallen -de Fransman kon de tweede helft lachend vanaf de bank bekijken-, al is dat met hoofdblessures altijd voorzichtig zijn en afwachten.

De 25e septemberavond werd uiteindelijk de avond van Issa Kallon. De pijlsnelle vleugelaanvaller deed het kunstje dat hij flikte tegen TOP Oss (5-1) bijna een jaar geleden nog eens dunnetjes over. Welke kunstje dat ook alweer was? Juist, vier keer scoren in één wedstrijd. Naar de man van de wedstrijd hoeft u dan ook niet te raden.

Was het dan helemaal niet spannend vanavond in het Cambuur Stadion? Het ging in ieder geval nog wel lang gelijk op. SC Cambuur was wel beter, creëerde ook wel wat kansen, maar de trekker echt overhalen deed het maar mondjesmaat. Tot de 40e minuut. Het was Mitchel Paulissen met een slimme vrije trap tegen het houtwerk en Issa Kallon die daarna gemakkelijk kon binnentikken.

Waar tegen Go Ahead Eagles de doelpunten juist op de meest ongunstige momenten vielen, was het vanavond precies anders om. Vlak voor rust werd de marge namelijk verdubbeld (Kallon met een puik schot in de verre hoek) en direct na rust was het spreekwoordelijke hek helemaal van de dam. Eerste vond Michael Breij met wat geluk het net en zes minuten later liet Kallon zijn derde van de avond noteren en was het duel gespeeld.

Niet wat betreft doelpunten overigens, want die vielen er nog volop. Eerst deed Hilterman iets terug namens de bezoekers, toen pakte Kallon het cadeautje van doelman Houweling uit en even later deed Pieters dat met dank aan Bangura. Dat leverde een 5-2 eindstand op, een vermakelijke voetbalavond, maar bovenal drie hele belangrijke punten die SC Cambuur in de top van de Keuken Kampioen Divisie houden.

Volgende week is het een Cambuur-loze week wat wedstrijden betreft, want de geel-blauwen hoeven pas de dinsdag daarna aan te treden. Buschauffeur Evert zet dan koers naar Brabant voor het duel tegen Helmond Sport.

Opstelling SC Cambuur: Stevens; Ter Heide (77’ Schmidt), Mac-Intosch, Nieuwpoort (C), Sambissa (22’ Bangura); Hoedemakers, Jacobs (81’ Pouwels), Breij; Antonia (77’ Korte), Paulissen en Kallon

Opstelling Jong FC Utrecht: Houweling; Troupée, Pabai, Mamengi (C) (77’ Pieters), Mokono; Van den Berg, Kluivert (60’ Kasius), Velanas; Mallahi (60’ Hilterman), Lonwijk en Acheffay

Scheidsrechter: Christiaan Bax

Aanwezige supporters: 2.450

Scoreverloop:
40’ Kallon
44’ Kallon
48’ Breij
54’ Kallon
83’ Hilterman
86’ Kallon
90+1’ Pieters

Gele kaarten: Velanas (Jong FC Utrecht), Hoedemakers en Breij (SC Cambuur)

Foto: www.cambuurimages.nl