058-2963300
Ruime overwinning voor SC Cambuur op emotionele avond in Kootstertille

Ruime overwinning voor SC Cambuur op emotionele avond in Kootstertille

12 juli 2022, 22:15

Het was alweer even geleden dat SC Cambuur te gast was in Kootstertille, in 2019 om precies te zijn, en dat heeft natuurlijk alles te maken met het coronavirus dat ons land de afgelopen tijd in de greep heeft gehouden. Hoogste tijd dus om die traditie in ere te herstellen en niet in de laatste om een eerbetoon te brengen aan Rienk Waaksma.

Toen SC Cambuur in 2019 bij de laatste editie namelijk met 0-8 won was Rienk Waaksma nog aandachtig toeschouwer, maar helaas zou hij in 2019 van datzelfde kalenderjaar plotseling overlijden. Waaksma was niet alleen voorzitter van SC Kootstertille en de drijvende kracht achter deze jaarlijkse oefenwedstrijd, hij was tevens lang en trouw sponsor van SC Cambuur en een graag geziene gast bij welk evenement dan ook in het Cambuur Stadion.

De avond begon dan ook op gepaste wijze met een speciaal bedrukt en ingelijst Cambuur-shirt vanuit de directie van SC Cambuur voor de familie en daarna nam ook hoofdtrainer Henk de Jong nog even het woord. Ook had hij mooie woorden over voor Rienk en aan de stilte op Sportpark De Tille te horen deelde iedereen die aanwezig was die mening. Niet meer dan terecht dus dat de familie mocht onthullen dat de tribune voortaan de naam van Rienk Waaksma mag dragen.

Gevoetbald werd er uiteraard ook nog en dat gebeurde onder toeziend oog van veel, heel veel publiek. Het stond rijen dik langs het veld en die aanwezige toeschouwers zagen de nieuwste aanwinst van SC Cambuur, João Virginia, voor het eerst in actie. Voor een waardeoordeel van de nieuwe doelman was het overigens niet de geschikte wedstrijd, want de Portugees hoefde nauwelijks in actie te komen. Al moest hij vlak voor rust wel in twee instanties respijt geven op de wel heel makkelijk toegekende strafschop van Kootstertille.

Zijn collega’s aan de overzijde hadden het vanavond logischerwijs een stuk drukker, al duurde het even alvorens het verzet van de gelegenheidsformatie met de beste spelers uit Kootstertille en omstreken was gebroken. Voor rust lukte dat de geel-blauwen drie keer en wel in de personen van Mitchel Paulissen (kopbal uit een vrije trap van Maulun), Robin Maulun zelf (na een teruggetrokken voorzet van Sylla) en Michael Breij (droge schuiver in de hoek).

Na de theepauze, waarin door beide teams veelvuldig werd gewisseld, was het nog steeds eenrichtingsverkeer en duurde het ook nu even voordat er treffers vielen te noteren. Die kwamen er uiteraard nog wel en op het wedstrijdformulier mochten achtereenvolgens Milan Smit (hard schot van dichtbij), Sam Hendriks (doorkoppen na een kopbal van Mac-Intosch), Tom Boere (spitsengoal in de zestien) en andermaal Milan Smit (stiftje na een fraaie solo) worden bijgeschreven.

Zo werd het vanavond op een emotionele en drukbezochte avond in het zeer gastvrije Kootstertille 1-7 voor SC Cambuur en is de eerste overwinning van het seizoen 2022/2023 een feit.

Komende zaterdag staat de volgende afspraak van de voorbereiding op de agenda en komt Keuken Kampioen Divisionist Telstar op bezoek in het Cambuur Stadion. De aftrap is om 17.00 uur en kaarten zijn verkrijgbaar via www.cambuurkaarten.nl.

Opstelling SC Cambuur:
Virginia; Schmidt (46’ Van der Meer), Tol (46’ Mac-Intosch), Smand (61’ Van Mameren), Sylla (46’ Bangura); Paulissen (46’ Hoedemakers), Jacobs, Maulun (71’ Tol); Breij (59’ Hendriks), Uldrikis (46’ Boere) en Balk (59’ Smit)

Scheidsrechter: Robin Brinkman

Scoreverloop:
32’ 0-1, Paulissen
34’ 0-2, Maulun
39’ 0-3, Breij
45’ 1-3, Waaksma
64’ 1-4, Smit
77’ 1-5, Hendriks
85’ 1-6, Boere
90’ 1-7, Smit

Foto’s: www.dijksmedia.nl