058-2963300

Sander Fischer: ‘Gun Cambuur het allerbeste, maar vrijdag even niet’

15 april 2015, 15:56

Sander Fischer begon zijn carrière in het seizoen 2007/2008 met een eenmalig optreden voor Eredivisionist NAC Breda en was daarna anderhalf jaar actief voor SC Cambuur. Inmiddels is Fischer terug op het hoogste niveau als aanvoerder van Excelsior en met die club keert hij aanstaande vrijdag terug in het Cambuur Stadion. Hoe speciaal is het voor Fischer om voor even terug te zijn bij zijn oude club en wat verwacht hij van de wedstrijd?   

Allereerst; hoe is het met je? Ben je topfit?
“Het gaat hartstikke goed met mij, ben topfit. Heb toevallig afgelopen weekend voor het eerst wat minuten moeten missen, maar voor de rest heb ik dit seizoen alles kunnen spelen.”

Mede door blessureleed kende je verblijf bij SC Cambuur een teleurstellend einde. Hoe kijk je daar zelf op terug?
“Het einde is inderdaad jammer geweest. In de Play-Offs tegen Roda JC scheurde ik mijn kruisband af en moest daarna door met een amateurcontract. FC Emmen bood me toen wel een contract aan en dus heb ik de overstap gemaakt. Maar los daarvan heb ik een geweldige tijd gehad bij Cambuur hoor.”

Welke herinneringen zijn blijven hangen als je terugdenkt aan je tijd in Leeuwarden?
“We hadden een heel leuk team met ook een aantal goede spelers. Ik kende de verhalen van de Sleeping Giant, maar dat ontwaken gebeurde toen ook echt. De sfeer was fantastisch en op het laatst waren de wedstrijden stijf uitverkocht. Bij de wedstrijd tegen Roda stond het zelfs het hele plein in de binnenstad vol. Mooi om mee te maken.”

Heb je nog contact met spelers/trainers van destijds?
“De voetbalwereld is maar klein, dus af en toe kom je elkaar nog wel eens tegen en dan is het altijd weer goed. Sandor van der Heide zie ik vrijdag weer, laatst Peter van der Vlag nog bij FC Groningen en Robbert te Loeke speelt bij FC Dordrecht. Met Ruud ter Heide en Jeffrey de Visscher heb ik nadien nog samengespeeld bij FC Emmen, dus die spreek ik ook nog regelmatig.”

Volg je SC Cambuur nog met bovengemiddelde interesse?
“Ja, absoluut. Ik gun Cambuur het allerbeste en vind het een hele mooie club. De sfeer in het stadion, de beleving van de mensen. Van mij mogen ze de Play-Offs halen en het daar ook goed doen. Maar ik ben nu speler van Excelsior, dus dat telt vrijdag allemaal niet. Wij hebben de punten nog hard nodig en gaan daar vol voor.”

Dan de wedstrijd van vrijdag; is het nog speciaal om tegen je oude club te spelen?
“Dat geeft zeker een speciaal gevoel. Het is altijd leuk om even terug te zijn en een aantal bekenden van toen weer te zien.”

Wat voor duel denk je dat het gaat worden? Wie gaat het initiatief naar zich toe trekken?
“Iedereen weet hoe Cambuur speelt en dat ze gewoon heel goed kunnen voetballen. Maar wij weten ook waar onze kwaliteiten liggen en die gaan we gebruiken om Cambuur zo goed mogelijk te bestrijden. Ik kijk er naar uit.”

Je bent inmiddels 26; wat wil je nog bereiken als voetballer?
“Op dit moment is er maar één doel, en dat is rechtstreekse handhaving met Excelsior. Dat zou met onze middelen een hele knappe prestatie zijn. Wat de toekomst brengt zullen we daarna moeten zien, als speler ben je altijd benieuwd waar je plafond ligt, maar daar ben ik op dit moment niet mee bezig.”

Foto: www.dijksfotografie.com