058-2963300

Sandor v/d Heide: “We spelen voor onze eigen supporters, meer motivatie hebben we niet nodig”

15 mei 2015, 16:31

Nog één keer komt SC Cambuur in actie in het succesvolste (Eredivisie-)seizoen ooit en wel aanstaande zondag tegen Willem II. Henk de Jong is nog altijd herstellende van zijn knieoperatie en dus zit Sandor van der Heide net als in Amsterdam als  hoofdtrainer op de bank.

Voor SC Cambuur staat er zondag sportief gezien niks meer op het spel, maar dat wil niet zeggen dat de supporters geen gemotiveerde ploeg op het veld gaan zien. Van der Heide: “We spelen thuis voor onze eigen supporters en het is ook nog eens de laatste wedstrijd van het seizoen. Als je het kabaal van de tribunes hoort heb je hier al genoeg motivatie. Bovendien verloren we vorig jaar de laatste thuiswedstrijd van ADO en dat blijft toch knagen, dat moet nu zeker anders.”

Qua fitheid heeft de gelegenheids-hoofdtrainer daarbij niks te klagen, al zijn er nog wel een aantal twijfelgevallen. “Furdjel (Narsingh red.) doet weer deels mee, dus dat gaat de goede kant op. Ook Lucas (Bijker red.) heeft na zijn blessure in het duel tegen Ajax weer een gedeelte van de training meegedaan. Voor beide geldt dat we morgen over hun inzetbaarheid gaan beslissen. Daarnaast is Mohamed (El Makrini red.) geschorst en zijn Mart (Dijkstra red.) en Damiano (Schet red.) voor langere tijd uitgeschakeld. Maar al met al mogen we niet klagen.”

Na afloop van de wedstrijd zal er onder meer afscheid worden genomen van materiaalman en clubicoon Siep ‘Siepie’ Lijzenga. “Of dat een extra lading aan de wedstrijd geeft? Ja, natuurlijk. Ik ken Siepie al 20 jaar en in die tijd is hij altijd dezelfde gebleven en was hij als eerste op de club om als laatste weer weg te gaan. Een prachtige kerel. Ik hoop dat alle supporters hem een massaal applaus geven als het scorebord op minuut 28 springt.”

De mannen van De Jong en Van der Heide gaan er zoals gezegd alles aan doen om het seizoen op een passende manier af te sluiten, maar makkelijk gaat dat niet worden, zo weet de oefenmeester. “Willem II speelt leuk en aanvallend voetbal en het is gewoon een hele goede ploeg. Ze staan ook niet voor niks op de plek waar ze nu staan. Zondag gaan we twee ploegen zien die willen aanvallen, dus dat gaat interessant worden.”

De aftrap van SC Cambuur tegen Willem II is zondagmiddag om 14.30 uur. Het Cambuur Stadion is wederom helemaal uitverkocht.

Foto: www.dijksfotografie.com