058-2963300
Sandor van der Heide: “Hetzelfde brengen als tegen Go Ahead en NAC”

Sandor van der Heide: “Hetzelfde brengen als tegen Go Ahead en NAC”

29 augustus 2019, 14:43

Geen Henk de Jong, maar Sandor van der Heide aan tafel bij het wekelijkse persmoment. Het verhaal is bekend: de hoofdtrainer werd voor één duel geschorst naar aanleiding van zijn rode kaart in het duel tegen NAC. En dus zit zijn assistent Sandor van der Heide morgenavond op de bank bij het thuisduel tegen FC Den Bosch.

“Dat is niet voor het eerst hoor”, begint een goedgemutste Sandor van der Heide aan zijn verhaal. “Heb als assistent van Henk het een keer overgenomen uit bij Ajax en een keer op bezoek bij Feyenoord. Dat was de eerste keer met Cambuur en de tweede keer met De Graafschap, dus dat viel niet mee. Henk weet wel welke wedstrijden hij weggeeft”, besluit hij met een knipoog.

“Maar natuurlijk had ik Henk er veel liever bij gehad en is het niet leuk dat hij geschorst is. Dat betekent echter niet dat we anders gaan spelen of andere intenties hebben. We gaan zoals altijd 100% procent voor de winst en willen het stadion laten bruisen. Als we hetzelfde brengen als tegen Go Ahead en NAC krijgen we de supporters er ongetwijfeld weer achter.”

Dat moet morgenavond dan wel gebeuren zonder middenvelder Robin Maulun. “Voor Robin komt de wedstrijd van morgen inderdaad te vroeg. Hij heeft het vandaag nog geprobeerd op de training, maar is niet fit genoeg. Ragnar (Oratmangoen red.) en Sven (Nieuwpoort red.) zijn wel van de partij. Hoe fit Sven is? Hij heeft natuurlijk geen wedstrijdritme, maar heeft wel veel voor zichzelf getraind, dus hij zit gewoon bij de groep.”

De tegenstander morgenavond in het Cambuur Stadion is FC Den Bosch en die ploeg kent met 2 punten uit 3 wedstrijden een moeizame start. “Nee, dat brengt geen extra druk met zich mee. Zo ervaren wij dat in ieder geval niet. Wij willen zoals altijd zo mogelijk voetballen, de mensen vermaken, punten pakken en elke week beter worden. Het maakt niet uit of dat nou tegen NAC, De Graafschap of Den Bosch is. Wel zal het waarschijnlijk een andere wedstrijd worden en ben ik heel benieuwd hoe we ons dan gaan houden. We hebben er zin in.”

De aftrap van het duel tussen SC Cambuur en FC Den Bosch is morgenavond om 20.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de administratie of hier in de Online Kaartverkoop.

Foto: www.cambuurimages.nl