058-2963300

Sandor van der Heide: “Voor Ajax-uit hoef je niemand te motiveren”

8 mei 2015, 15:12

Vanwege de overigens geslaagde knieoperatie van hoofdtrainer Henk de Jong was het dit keer assistent-trainer Sandor van der Heide die het wederom ruim aanwezige journaille te woord stond op het wekelijkse persmoment. En dat was naar eigen zeggen “Best raar zo zonder Henk, maar ook wel weer speciaal om te mogen doen als beginnende trainer.”

Zoals bekend zit Van der Heide de laatste twee wedstrijden van het seizoen als hoofdtrainer op de bank, maar dat betekent niet dat er veel gaat veranderen. “Nee, dat zou gek zijn. Het systeem en het voetbal wat we spelen is ook het idee van de hele staf. Daar staan we allemaal volledig achter. En eigenlijk doen we het nog steeds samen, want gedurende de week heb ik natuurlijk regelmatig contact gehad met Henk.”

De voormalig ‘nummer tien’ van SC Cambuur mag in de Amsterdam ArenA aantreden met een zo goed als volledig fitte selectie. “Gister is Mart (Dijkstra red.) zijn gips er afgegaan en die zal dit seizoen logischerwijs niet meer in actie komen, maar voor de rest staan we er goed voor. Michiel (Hemmen red.) heeft de hele week weer volledig meegetraind en Calvin (Mac-Intosch) had wat last, maar met een beetje geluk kan hij er gewoon bij zijn.”

Door de bekerwinst van FC Groningen is de kans dat SC Cambuur de Play-Offs nog gaat halen bijzonder klein geworden. “Na de definitieve handhaving hebben we ons voorgenomen om de Play-Offs te halen, maar dat gaat nu inderdaad heel moeilijk worden. Dat wil alleen niet zeggen dat het voor ons klaar is. We willen in het linker rijtje eindigen en zondag als SC Cambuur zijnde proberen te winnen van een grote club als Ajax. Voor Ajax-uit hoef je ook niemand te motiveren hoor, daar wil iedereen iets moois van maken.”

Ondanks dat er voor tegenstander Ajax niks meer op het spel staat verwacht Van der Heide wel degelijk een gemotiveerd Ajax. “Ze zijn dan wel uitgespeeld, Frank de Boer kennende gaan ze echt geen gas terugnemen. Bovendien spelen ze voor het laatst dit seizoen voor eigen publiek, en dat zullen ze op een goede manier willen afsluiten. Ik verwacht dat het een leuke pot gaat worden. ”

De aftrap van het duel tussen Ajax en SC Cambuur is zondagmiddag om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Kamphuis.

Foto: www.dijksfotografie.com