058-2963300
SC Cambuur O19 verliest van FC Emmen O19 in doelpuntenrijk oefenduel

SC Cambuur O19 verliest van FC Emmen O19 in doelpuntenrijk oefenduel

4 september 2017, 11:39

Op zaterdag 2 september reisde SC Cambuur 019 af naar Emmen voor een oefenduel. Op een mooie grasmat werd gespeeld tegen FC Emmen O19, een ploeg die twee niveaus hoger speelt. De spelers van trainer Johan Wijnsma konden hun borst dus nat maken.

De aandachtspunten van de trainer waren de opbouw van achteruit en het nakomen van de afspraken wat betreft het vrijlopen zodat spelers de bal kwijt kunnen aan een medespeler.

FC Emmen begon zeer fel  en scoorde al in de 7e minuut de 1-0. Cambuur liet zich echter niet van de wijs brengen en werd steeds gevaarlijk. Het was echter opnieuw FC Emmen die de sterk keepende Joep van de Haar kansloos liet en er 2-0 van maakte.

SC Cambuur herpakte zich en Ewart Ottema scoorde knap de 2-1. Helaas werd enkele malen onnodig balverlies geleden op het middenveld en dat resulteerde niet lang daarna in de 3-1. Vlak voor rust werd het nog wel 3-2 door een prachtig doelpunt van Stefan Deuling.

Na de thee zette Emmen direct  druk en liep uit naar een 5-2 voorsprong. Even dreigde een afstraffing voor Cambuur maar de ploeg herstelde zich en kwam op 5-3. Uiteindelijk werd het in een enerverend oefenduel  6-4 voor de Emmenaren.

Trainer Johan Wijnsma merkte op dat onnodig balverlies op dit niveau (hoog tempo) genadeloos wordt afgestraft. Maar hij gaf zijn spelers ook een aantal complimenten: de ploeg speelde met de nodige lef, inzet en passie en stond bovendien vaak goed georganiseerd. Dat biedt zeker perspectief voor de toekomst.

Foto: www.dijksfotografie.com